1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOLANDIRICILAR GÜZELYURT FESTİVALİ’NDE!
DOLANDIRICILAR GÜZELYURT FESTİVALİ’NDE!

DOLANDIRICILAR GÜZELYURT FESTİVALİ’NDE!

Dolandırıcılar Güzelyurt Festivali’nde!

A+A-

İzinsiz ve kaçak sahte engelliler, bu kez de Güzelyurt Festivali’ne dadandı. Detay’ın uyarısı üzerine, Güzelyurt Kaymakamlığı, Polis ve Güzelyurt Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Rana Sarro

Ülkede özellikle Başkent Lefkoşa’da, işitme ve konuşma engelli gibi gezip, insanlara duygu sömürüsü yaparak, oyuncak ve benzeri eşyalar satmaya çalışan bazı şahısların, Türkiye’den gelen ve engelli olmayan kaçak şahıslar olduğu belirtilirken; bu şahısların şimdi de Güzelyurt Festivali’ne dadandıkları görüldü. Bunun üzerine Kaymakamlık, Polis ve Güzelyurt Belediyesi harekete geçti.

Bu faaliyetlerin yasal olmadığı ve bu işi yapan şahısların sahtekar olduğu vurgulanırken, birçok belediye görevlisi ile polisin bulunduğu bir ortamda, bu kaçak şahısların nasıl ellerini kollarını sallayarak satış yaptıkları ise anlaşılamıyor.

“GÜZELYURT FESTİVALİ’NDE KAÇAK ŞAHISLAR”

Güzelyurt Festivali’nde önceki akşam engelli adı altında, lokanta bölümlerinde masaları gezerek, engelli kartı gösterip, oyuncak ve benzeri ürün satışı yapan bazı şahıslar dikkat çekti. Kaymakamlıklar tarafından genellikle izinsiz yapıldığı ve çoğu engelli olmayan Türkiye’den gelen şahıslar olduğu bilinen bu kişilerin kaçak olup olmadığı merak uyandırdı.

“POLİS İLE BELEDİYE DERHAL UYARILACAK”

Rana Sarro tarafından bizzat görülerek, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur’a yapılan ihbar üzerine Kaymakam Bağkur, Kaymakamlığın böyle bir izin vermediğini söyledi ve polis ile belediyenin derhal uyarılacağını söyledi.

“BU ŞAHISLAR KAÇAKTIR”

Detay Gazetesi’ne konuyla ilgili konuşan Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt ve bölgesinde böyle bir iznin verilmediğini belirtirken, “bölgemizde kesinlikle öyle bir izinleri yoktur” dedi. Bu tür konularda çok dikkatli ve hassas olduklarını belirten Doğan Bağkur, “haramiliğe tavizimiz yoktur. Kıbrıslılar olarak yardım etmeyi severiz ama sömürülmeyi hazmedemeyiz” diye konuştu.

Gazetemiz muhabiri tarafından verilen bilgiyi ihbar olarak kabul eden Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, konuyla derhal ilgileneceklerini ve Polis ile Belediye’yi bu konuda uyaracaklarını kaydetti.

YÜCETÜRK: “TÜRKİYE’DEN GELEN SAHTEKÂRLARDIR”

Bilindiği gibi, Detay Gazetesi’nin bir süre önce gündeme getirdiği konuyla ilgili KKTC Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, bu faaliyetlerin yasal olmadığına vurgu yaparak, “Türkiye’den gelirler ve kaçaktırlar. İşitme engellilerle hiçbir alakaları yoktur. Bu işi yapanlar da sağlam insanlardır, engelli değildirler” demişti.

ALKAN DEĞİRMENCİOĞLU: “KAYMAKAMLIK’TAN İZİNSİZDİRLER”

Yine gazetemize açıklamada bulunan Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu da, “Kaymakamlık, kafeler, barlar, restoranlar ve bu gibi yerlerde satış yapılması için, kesinlikle hiçbir zaman izin vermemiştir” diyerek, halktan şikâyet gelmesi üzerine veya tespit etmeleri durumunda müdahale ettiklerini vurgulamıştı.

“ANINDA KAYMAKAMLIĞA BİLDİRİLSİN”

Halkın, bağış toplama, satış yapma izni ve KKTC makamlarından görevli kartı bulunmayan kişilere inanmamaları gerektiğini vurgulayan Kaymakam Değirmencioğlu, “Bu gibi satış yapan kişilerin görülmesi halinde, vatandaşlar mutlaka anında Kaymakamlığa ulaşsınlar, biz gereğini yaptırırız” diye konuşmuştu.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.