1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ
DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ

DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ

Mühür bozuk çıktı...

A+A-

Mühür bozuk çıktı

Muhasebe bürosunda görevli Rahme Önsöz, Pakistanlı Alahi’ye ‘sahte çalışma izni’ vererek 8 bin 900 lirasını almakla suçlanıyor.

Başkent Lefkoşa’daki bir muhasebe bürosunda çalışan Rahme Önöz isimli kadın, kendilerine başvuru yapan Pakistanlı bir kişinin pasaportuna 8 bin 900 TL karşılığında sahte çalışma izni mührü bastığı iddiasıyla tutuklandı.

Neler oluyor dedirten ve geçen yıl Eylül ayında meydana gelen sahtekârlık olayının, Pakistanlı şahsın çalışma iznini yenilemek için başvuru yapması ile ortaya çıktı. Polise giderek şikayetçi olan Pakistan uyruklu Mahboob Alahi, pasaportuna sahta çalışma izni mührü vurulduğunu ihbar etti.

Alahi şikayetçi oldu

Şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlı Rahme Önöz dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, Lefkoşa’da bir muhasebe bürosunda çalışan zanlının 2014 yılı Eylül ayı içerisinde Pakistan uyruklu Mahboob Alahi’ye ait pasaport üzerine dolandırmak kastı ile sahte olarak düzenlenmiş çalışma izni mührünü vurup, resmi evrakı sahtelediğini söyledi. Polis, zanlının sahte çalışma izni mührü vurduğu pasaportu Alahi’ye iade edip 8 bin 900 TL para aldığını ifade etti.

Rahme bugün yeniden mahkemede

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini suçla bağlantısı olan bir şahsın daha aranmakta olduğunu ifade ederek, zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme hakkında “resmi evrak sahteleme, sahte resmi evrakı tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.