1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR 2 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE!
DOLAR 2 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE!

DOLAR 2 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE!

Dövizde son durum...

A+A-

Dolar kuru, 4.5446 TL'ye kadar gerileyerek 2 haftanın en düşük seviyesini görürken; şu dakikalarda 4.55 TL'de bulunuyor. Euro kuru ise 5.36 TL'de hareket ediyor. Piyasalar Hazine'nin yüklü ihale programı ve yeni kabineye odaklandı.

Dolar kuru, küresel piyasalar ve seçim sonrası iyimserliğin desteğiyle 4.55 TL seviyesinde hareketini sürdürürken, piyasalar önce bugün başlayacak temmuz ayı yüklü Hazine ihalelerini ardından ise bu akşam açıklanacak yeni kabineyi izliyor. Dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününde 4.5446 TL'ye kadar gerileyerek, 25 Haziran'dan beri en düşük seviyeyi gördü. Dolar, saat 09.38 itibarıyla 4.5529 TL'de hareket ederken; 5.3525 TL'ye kadar gerileyen Euro/TL aynı dakikalarda 5.3596 TL seviyesindeydi.

Bankacılar kurda 4.50 ve 4.55 seviyesinin kritik olduğunu ve bu seviyelerden alımlar geldiğini, bunun altında kalıcılığın kolay olmayabileceğini belirtiyor. Bankacılar son dönemde döviz mevduatlarının bir kısmını TL'ye çeviren lokal yatırımcıların da 4.50'li seviyelerden yeniden alıcı olup olmayacağının takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.