1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR 4 YILIN EN YÜKSEK KAPANIŞINA İLERLİYOR
DOLAR 4 YILIN EN YÜKSEK KAPANIŞINA İLERLİYOR

DOLAR 4 YILIN EN YÜKSEK KAPANIŞINA İLERLİYOR

ABD doları, gelişen ekonominin Fed'in önümüzdeki yıl politika faizlerini artıracağı spekülasyonlarını güçlendirmesi üzerine yükseliyor

A+A-

ABD doları, gelişen ekonominin Fed'in önümüzdeki yıl politika faizlerini artıracağı spekülasyonlarını güçlendirmesi üzerine, dört yıldan uzun bir sürenin en yüksek kapanış seviyesine ilerliyor. 

Yeni Zelanda doları, merkez bankası başkanı Graeme Wheeler'ın para biriminin gerçek dışı olduğunu söylemesi ile 31 önemli para birimi karşısında en az yüzde 0.2 geriledi. Wheeler, "Politika yapıcılar para biriminde önemli bir zayıflama bekliyor" dedi. 

Yeni Zelanda doları 79.98 ABD senti ile 9 Eylül 2013'ten bu yana en düşüğü görmesinin ardından, yüzde 0.9 gerileyerek Tokyo saati ile 12:12'de 80.08 ABD senti oldu. 

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek 1,061.16 puan oldu ve Haziran 2010'dan bu yana en yüksek kapanış seviyesine hazırlanıyor. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 prim yaparak 109.16 yen olurken, euro karşısında ise 1.2767 ile Temmuz 2013'ten bu yana en güçlü seviyede. Euro yen karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 139.36 yenden fiyatlanıyor.

Bloomberg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.