1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR 5 AYIN DİBİNDE!
DOLAR 5 AYIN DİBİNDE!

DOLAR 5 AYIN DİBİNDE!

Sert geriledi!

A+A-

Dolar fiyatları ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından Aralık sonundan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Dolar/TL, ABD tarımdışı istihdam verisi ardından 30 Aralık'tan bu yana en düşük olan 3.5158'e kadar geriledi.

ABD'de tarımdışı istihdam Mayıs ayında yavaşlayarak 138,000 ile beklentilerin altında gerçekleşirken; saatlik ücret artışları Nisan'dakine benzer bir şekilde Mayıs'ta da yüzde 0.2 yükseldi.

Veri öncesi 3.5321 seviyesinde olan dolar/TL saat 15.43'te 3.5161/3.5178 seviyesinde bulunuyor.

TARIMDIŞI İSTİHDAM VERİSİ BEKLENTİLERİN ALTINDA

ABD'de tarım dışı istihdam verisi mayıs ayında 132 bin artarak beklentilerin altında kaldı. Beklenti 182 bin artması yönündeydi.

ABD'de tarım dışı istihdam mayıs ayında 132 bin arttı. İşsizlik oranı ise yüzde 4.3 oldu. Beklenti yüzde 4.4'te kalmasıydı.

ABD'de ADP özel sektör istihdamı da geçen ay 253 bin kişi artarak 180 binlik beklentinin çok üzerinde gerçekleşmişti.

DOLAR İÇİN KRİTİK VERİ NE ANLAMA GELİYOR?

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, 14 Haziran'daki Fed toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımının fiyatlandığını söyleyerek, "Bugünkü istihdam verilerinin nette güçlü gelmesi durumunda, Haziran sonrasında Fed'den bir faiz artırımı daha gelebileceğine dair beklentiler desteklenerek doların değer kazanacağı düşünülebilir. Verilerin beklentiyi karşılamaması durumunda ise gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazandığını görebiliriz" dedi.

Dolar/TL'nin dar bant aralığına sıkıştığını söyleyen Uslu, "TL'de ılımlı iyimserliğin devam ettiği görülüyor. Kurda 3.5200 ve 3.5160 destekleri önemli. ABD istihdam verilerinin hayal kırıklığı yaratması halinde 3.5160 desteği test edilebilir, 3.54-3.55 ise direnç aralığı olarak öne çıkıyor. TL'nin yönü açısından küresel gelişmelerin yanı sıra yurt içinde haftaya açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verileri takip edilecek" dedi.

Gelecek haftaki İngiltere seçimleri ile ECB toplantısının da önemine dikkat çeken Uslu, "Gelecek haftaki toplantısında ECB'nin oldukça temkinli de olsa piyasaları para politikasında normalleşmeye doğru hazırlamaya başlaması beklenebilir" dedi.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.44, valörde son işlemde yüzde 10.43 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan iki yıllık yeni gösterge olan 15 Mayıs 2019 itfalı tahvilin ortalama bileşik faizi bugün spot kapanışta yüzde 11.04, valörde son işlemde yüzde 11.05 seviyesindeydi.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.