1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR ALEV ALDI! TUTULAMIYOR...
DOLAR ALEV ALDI! TUTULAMIYOR...

DOLAR ALEV ALDI! TUTULAMIYOR...

Dolarda ters köşe! Kur bugün peş peşe gelen açıklamaların ardından alev aldı ve aniden...

A+A-

Dolar baş döndürmeye devam ediyor. Pazartesi günü 2.80`e kadar gevşeyen dolar/TL bugün peş peşe gelen açıklamaların ardından 2.85`in üzerine tırmandı.

Hafta başında mart ayı enflasyon verisinin piyasa beklentilerinin oldukça altında düşük gelmesinin iyimserliği ile 5 ayın en düşük seviyesi olan 2,8056'ya gerileyen dolar/TL, bugün Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın ve Moodys'in açıklamalarının ardından alev aldı. Güne 2.82 seviyesinde başlayan dolar/TL peş peşe gelen açıklamalar sornasında 2,85'in tırmandı. Dolar/TL saat 11:20 itibariyle 2.8518 seviyesinden işlem görüyor.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası'nın faizleri radikal bir şekilde düşürmesinin tam zamanı olduğunu söyledi. Moosy's ise "Türk bankacılık sisteminin görünümü, yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyeti nedeni ile negatif" açıklamasında bulundu.
 
DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, dolardaki hareketliliğe ilişkin UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Yellen konuşmasının ardından global bazda değer kayıpları yaşayan dolar ve içerideki olumlu havayla birlikte kur 2.80 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu süreçte dolar endeksinin 94.30 seviyesine kadar gerilediğini görmüştük. Ancak gelen son istihdam verilerinin ardından dolar endeksinde toparlanma görüldü ve bu süreçte gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf görünüm sergilediler. Hafta başında kritik destek seviyesine gelen dolar/TL’nin bu seviyeyi kıramadığını ve 2.83 seviyesine doğru yükseldiğini gördük. Bugün ise doların yine global bazda değerlenmesinin üzerine yurtiçini ilgilendiren iki haber akışı kurdaki yukarı yönlü hareketleri hızlandırdı. İlki Ekonomi Bakanı’nın ‘’faizleri radikal bir şekilde indirmenin tam zamanı’’ açıklaması, ikincisi ise Moody’s’in ‘’Türk bankacılık sisteminin görünümü, yavaşlayan ekonomi ve artan fonlama maliyeti nedeni ile negatif’’ açıklaması oldu. Gelen haberlerle birlikte kur 2.85 üzerini test ederken, Borsa ise 82.000 seviyesine kadar geriledi.

Bundan sonraki süreçte yurtdışı fiyatlamaları izlemeye devam edeceğiz. Dolar endeksindeki toparlanmanın devam etmesi durumunda kur tarafında da yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Özellikle teknik anlamda 2.85 seviyesi önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde gelebilecek kapanışlarda hareketlerin devamını da bekleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise 2.80 seviyesi kısa vadeli alımlar için ön planda olmaya devam edecektir."

MİLLİYET
 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.