1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar Bu Haftanın Zirvesinde!
Dolar Bu Haftanın Zirvesinde!

Dolar Bu Haftanın Zirvesinde!

Dolar bu haftanın zirvesine çıktı

A+A-

ABD’den gelecek verilerin etksiyle dolar 2.6677’ye çıkarak bu haftanın zirvesine çıktı.

Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 1.0960 seviyesinden işlem görürken, Çarşamba günü gördüğü bir ayın en düşük seviyesi olan 1.0819 doların üzerinde seyretmeye devam etti. Doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen dolar endeksi ise hafif düşüşle 96.928 seviyesine geldi fakat haftayı yükselişle kapatma yolunda ilerlemeye devam etti.

BİLEŞİK FAİZ VURGUSU

İki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvilde getiri önceki hafta yaklaşık 70 baz puan geriledikten sonra kazançlarının önemli bölümünü geri veriliyor. Bir önceki hafta Cuma günü yüzde 10.27 seviyesinde olan ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 9.90 bileşik seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.88 oldu.

Uzun vadede küresel sabit getirilere daha paralel bir seyir izleyen 10 yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı tahvilde ise aynı dönemde 40 baz puana yakın düşüş gerçekleşmişti. Bu düşüş de seçim anketleriyle birlikte sona erdi. 10 yıllık göstergede dün spot kapanış yüzde 9.22 bileşik seviyesinden gerçekleşirken valörde aynı saatte son işlem yüzde 9.21 oldu.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.