1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR DÜŞTÜ, LİRA KUVVETLENDİ!
DOLAR DÜŞTÜ, LİRA KUVVETLENDİ!

DOLAR DÜŞTÜ, LİRA KUVVETLENDİ!

Dolar 2.10 liranın da altına indi

A+A-

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyeceğine ilişkin işaretlerin güçlenmesiyle dolar 2.10 liranın da altına indi.

Avrupa Merkez Bankası'nın da para politikalarını daha da gevşetebileceği beklentisiyle dolar 2.0895 lirayı gördü.

Dün ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile 2.11'in altına gerileyen ve bu sabah da güne 2.1050'nin altında başlayan dolar/TL en düşüş 2.0895 seviyesini gördü. Dolar daha sonra 2.09 ile 2.10 lira arasında hareket etmeye başladı. Avrupa para birimi euro da, 2.81 liraya kadar geriledi.

Analistlere göre, küresel piyasalardaki iyimser havayı, ABD'de tüketici fiyatlarının Haziran'da yüzde 0.3 ile beklentilerin düzeyinde artması yarattı.

Ayrıca, Rusya ve Ukrayna arasındaki yükselen gerginliğin etkisiyle yatırımcılar bu ülkelerden çıkarken, küresel iyimserliğin avantajlarını değerlendirmek üzere diğer gelişen piyasalara yöneliyor.

Piyasaya oyuncuları ve analistler, bu hareketler sırasında yatırımcıların Türkiye varlıklarına yönelmelerinin de lirayı desteklediğine işaret ediyor.

Yatırımcıların Türkiye'den alımları hisse senetlerinde de fiyatları destekledi ve Borsa İstanbul Endeksi 82,800 puanı da aşarak 83 bin puana doğru hareketlendi.

Doların küresel piyasalarda güç kazanması, altın fiyatlarının da ons başına 1,310 doların üstünde tutunmasını destekledi. Bir ons altın uluslararası piyasalarda 1,311 doların zerine çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.