1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR GÜNE BUGÜN...
DOLAR GÜNE BUGÜN...

DOLAR GÜNE BUGÜN...

Dolar güne bugün...

A+A-

ABD’de vergi reformuna ilişkin iyimser beklentiler piyasaları olumlu etkiledi. Borsalar yükselirken, dolar değer kazandı. Doların dünyada değer kazanması içerde de etkili oldu. Dolar/TL 3,6040 ile 12 temmuzdan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Güçlü ABD verilerinden ve ABD’deki siyasi gelişmelerden destek bulan doların yaklaşık iki ayın zirvesine çıkmasıyla, dolar/TL‘de güne yükselişle başladı.

Haftabaşından bu yana sakin bir seyir izleyen ve dün akşam saatlerinde 3.5750 civarında işlem gören dolar, TL karşısında yurt dışı piyasalarda 3,59’un üzerini gördü, içerde ise bu sabah 3,5860 seviyelerinden güne başladıktan hemen sonda 3,6040 seviyesini test ederek 12 temmuzdan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, güçlü ABD verileri ve ABD’de vergi reformundaki gelişmelerin etkisiyle doların diğer para birimleri karşısında güçlendiğini belirterek, bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin döviz kurları üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL 3,60’ın üzerinde kalıcılık olması durumunda 3,64’ün direnç konumunda takip edileceğini bildiren analistler, olası düşüşlerde 3,55 ve 3,52’nin destek olarak öne çıkacağını dile getirdi.

Euro/TL ise 4,2055 civarında işlem görüyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.