1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar güne nasıl başladı?
Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?

A+A-

Cuma günü 2.7435'e kadar yükselerek tarihi zirveyi test eden dün akşam ise 2.70'li seviyelerde işlem gören dolar/TL bu sabah 2,68'in üzerinde işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'ndan (FED) beklenen faiz artışlarının ötelenebileceğine ilişkin beklentilerin 29 Nisan akşamı açıklanacak karar metni ile daha da destekleneceği beklentisi ile dolar değer kaybederken dolar/TL'de tarihi zirvelerden uzaklaştı.

Cuma günü 2.7435'e kadar yükselerek tarihi zirveyi test eden dün akşam ise 2.70'li seviyelerde işlem gören dolar/TL bugün TSİ 08.25'te 2.6805/2.6815 seviyesine geriledi. Sepet bazında TL ise 2.8566 ile Cuma günü tarihi zirvesini test ettikten sonra aynı saatte 2.7978/2.7992 seviyesindeydi.

Uzmanlar son dönemde açıklanan zayıf ekonomik veriler ve ihracatı zorlaştıran dolardaki değer artışının ardından yarın sona erecek Fed toplantısında para politikasının duruşunda değişiklik kararı alınacağını düşünmüyorlar.

Doların 12 yılın zirvesini görmesi ardından Fed öncesi yaşanan küresel değer kaybı TL üzerindeki dış baskıları azaltsa da yaklaşan seçim ve TCMB'nin TL'deki değer kaybını zayıflatmadaki etkinliğine ilişkin soru işaretleri TL üzerinde iç baskı unsurları olmaya devam ediyor. TL'deki yılbaşından beri dolar karşısında yaşanan değer kaybı yolsuzluk sorunlarıyla uğraşan Brezilya'yı da geride bırakarak, yüzde 13 civarında seyrederken; en çok karşılaştırılan para birimlerinin başında yer alan Güney Afrika randı ise aynı dönemde sadece yüzde 4 civarında değer kaybetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.