1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI!
DOLAR GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI!

DOLAR GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI!

Dövzide son durum...

A+A-

Dolar/TL bugün ne kadar oldu. Piyasaların açılış rakamlarına bakıldığında doların güne yükselişle başladığı görülüyor.

Dolar/TL güne yükselişle başlamasının ardından 4,7240 seviyesinde dengelendi. Dün, önceki günkü hızlı yükselişinin ardından gelen satışlarla gerileyen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 azalışla 4,7078'den tamamladı.

 

 

Yeni güne yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.25 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 4,7240 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 5,5460'tan, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kazancıyla 6,2705'ten işlem görüyor.

 

 

Analistler, artan ticaret savaşı tedirginliğinin piyasaları negatif etkilediğini belirterek, buna paralel doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazandığını ifade etti.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin'in misillemesi nedeniyle 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne ek vergi getirileceği açıklamasının ardından Asya borsalarında yüzde 2'yi aşan, ABD vadeli işlemlerinde ise yüzde 1'e yaklaşan kayıplar görüldüğünü kaydeden analistler, Brüksel'de başlayacak NATO zirvesine katılacak Trump'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

 

 

Analistler, yurt içinde cari işlemler dengesi ve ABD'de Üretici fiyat Endeksi'nin de izleneceğine değinerek, teknik açıdan dolar/TL'de 4,75 seviyesinin güçlü direnç, 4,64'ün destek konumunda olduğunu dile getirdi.

 

 

 

 

 

PİYASALAR CARİ AÇIK VERİLERİNE KİLİTLENDİ

 

 

Piyasalar bugün açıklanacak Mayıs ayı cari açık verisine kilitlendi. Veri öncesi dolar güne 4,7180 liradan, euro ise 5,5350 liradan başladı. Piyasalar yurt içinde açıklanacak Mayıs ayına ilişkin cari açık verisine odaklandı. Pazartesi akşam saatlerinden itibaren yükseliş trendine geçen dolar güne TL karşısında 4,7180 liradan, euro ise 5,5350 seviyelerinde işlem almaya başladı. Ayrıca ABD’de açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi verileri de fiyatlanmalarda rol oynayacak.

 

 

CARİ AÇIK VERİLERİ AÇIKLANDI

Cari işlemler açığı, mayısta 5 milyar 885 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, 12 aylık açık ise 57 milyar 637 milyon dolar oldu.

BİST100 Endeksi: Endeks dün 2,978 puan azalarak yüzde 3 değer kaybederken toplam işlem hacmi 11,7 milyar lira ile rekor düzeyde gerçekleşti. En çok değer kaybı bankacılık endeksinde yüzde 6,48, holding endeksi de yüzde 2,05 oldu. Tek kazandıran sektör yüzde 0,95 ile metal ana sanayi oldu. Endeks özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan satışlar ve rekor düzeydeki işlem hacmiyle gün içinde 95.850 puana kadar geriledi. InvestAZ’ın piyasa değerlendirmesine göre endeksin yeniden hareketli ortalamaların altına gerilemesi ile düşüş trendinde fiyatlama sürüyor. Tepki alımlarında 97 bin - 98 bin - 99 bin 500 seviyeleri dirençler olarak takip edilirken düşüşlerin devamı halinde 95 bin 300 - 94 bin 500 - 93 bin seviyeleri gündeme gelebilir.

Dolar kuru yükseliş yönlü kalmayı sürdürüyor: Dolar/TL kuru, dün gün içinde 4.74 - 4.64 seviyeleri arasında hareket ederken günü 4.7050 seviyesinde tamamladı. Bugün yurt içinde cari hesap verisi, ABD’de ise OPEC Aylık Rapor ve Üretici Fiyat Endeksi verileri takip edilecek. Ticaret Savaşları Gelişmekte Olan ülkeleri baskılıyor. Hareketli ortalamaların üzerinde seyreden kurda yükselişlerde 4.70 - 4.75 - 4.80 seviyeleri gündeme gelebilir.

Altın doların güçlenmesi ile zayıfladı: Altın fiyatları, dün dolardaki güçlenme etkisiyle hafifçe geriledi. Bugün ticaret savaşlarına ilişkin yeni adımlar sonrasında güne sakin başlayan altın için ONS fiyatında bin 250 dolar seviyesi en önemli destek olarak takip edilebilir. Dört saatlik grafikte hareketli ortalamaların altında seyreden fiyatlamalar ile düşüşlerde bin 250 - bin 248 ve bin 245 (dolar) destekleri gündeme gelebilir. Dirençler bin 254 - bin 267 - bin 274 (dolar) seviyeleri olarak değerlendirilebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.