1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR KRİTİK SINIRA YAKIN...
DOLAR KRİTİK SINIRA YAKIN...

DOLAR KRİTİK SINIRA YAKIN...

Dolarda son durum...

A+A-

Küresel piyasalarda risk iştahının canlı kalmaya devam etmesi dolar/TL'yi aşağı yönlü desteklerken jeopolitik gelişmeler küresel piyasalar takip edilmeye devam edilecek.

Asya borsaları geçtiğimiz haftanın sonunda ABD'den açıklanan pozitif tarım dışı istihdam verileri ve emtia ve petrol fiyatlarında görülen sıçrama ile geçen hafta gösterdiği yükselişi genişleterek iki ayın zirvesini gördü.

Cuma günü haftayı 2.9150 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah 0840'ta güne 2.9090/2.9145 seviyesinden başladı. Cuma günü 3.06 civarında olan sepet bazında TL aynı saatte 3.0530/3.0545, 3.21 civarında olan euro/TL ise 3.1973/3.1990 seviyesinde işlem görüyor.

RİSK İŞTAHI ÇOK KUVVETLİ
Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Aslında yurtiçinde son günlerde gerçekleşen olaylar pek piyasa dostu değil. Ancak dışarıda risk iştahı o kadar kuvvetli ki şimdilik lokal gelişmelerin etkisini piyasalarda tam olarak hissedemiyoruz" dedi.

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı yeni 10 yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanış yüzde 10.43, valörde son işlem yüzde 10.41 bileşik seviyesinde gerçekleşti. Öte yandan iki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı tahvilde ise Cuma günü spot kapanışta bileşik faiz yüzde 10.71, valörde son işlem yüzde 10.70 oldu.

ABD VERİLERİ TOPARLANMAYA İŞARET ETTİ

ABD'de tarım dışı istihdam Şubat ayında 241,000 ile beklentilerin üzerinde artış kaydederken, işsizliğin sekiz yılın en düşük seviyesinde kalması istihdam piyasasında toparlanmanın sürdüğüne işaret etti.

Bankacılar verilerin ABD güçlü istihdam yapısını teyit ettiğini söylediler. Piyasada Fed'in bir sonraki faiz artışının ne zaman yapılacağını tahmin için izlenen verilerden istihdam ve işsizlik ne kadar kuvvetli olsa da, saatlik kazançların beklentileri karşılayamaması piyasadaki iyimserliğin devamını sağladı.

Ortalama saatlik ücretlerde bir önceki aya kıyasla yüzde 0.2 artış beklentilerine karşın yüzde 0.1 düşüş görüldü. Ücretlerde artış bir önceki yıla kıyasla ise yüzde 2.2 oldu.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.