1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ne kadar oldu?
Dolar ne kadar oldu?

Dolar ne kadar oldu?

Dolar ne kadar oldu?

A+A-

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’ye ilettiği bütçe tasarısının ardından ABD’nin ekonomi alanında adım atmaya başlayacağı beklentisiyle altı buçuk ayın dip seviyelerinden yükseldi.

Doların altı büyük para birimine karşı seyrini gösteren dolar endeksi 11 Mayıs’ta 100 seviyesine oldukça yakın seyrederken kısa sürede 97 seviyesinin altına inerek doların sert bir değer kaybı yaşadığına işaret etmişti. Dün gece saatlerinden itibaren ise endeksi 97.5 seviyesine doğru yükselişe geçti. Yatırımcılar bugün Fed’in para politikası duruşu hakkında ipuçları edinmek için TSİ 21:00’de yayımlanacak olan toplantı tutanaklarını izleyecekler.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR

Yatırımcılar Fed’in Haziran ayında faiz artıracağını tahmin ediyor. Ancak doların son dönemdeki zayıf seyri göz önüne alındığında doların değer kazanacağı beklentisine sahip yatırımcılar para politikasında sıkılaşmaya yönelik ipuçlarını yakından izliyorlar olacaklar. Bankacılar, iç piyasada ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2.5 yıl aradan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) olağanüstü kongresinde yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kabinede bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini yakından izliyor.

Reuters’ın bu ay içerisinde yetkililerin görüşlerine dayandırarak yaptığı haberde, Erdoğan’ın AKP kongresi sonrasında hükümette de ciddi bir değişikliğe gidebileceği belirtilmişti. Piyasalarda kongre süreci sonrası en önemli gündem maddesi olası bir kabine revizyonu olmaya devam ediyor. Piyasalar tarafından özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, yapılır ise nasıl bir değişikliğe gidileceği yakından takip ediliyor.

Geçen hafta 3.6415’e kadar yükselen dolar/TL bu haftaya ise 3.55’in hemen üzerinde başlamış ve dün gece saatlerine kadar anlamlı bir değişim göstermemişti. Kur dün günü 3.56’nın hemen üzerinde başladıktan sonra bu sabah güne 3.5773/3.5795 seviyesinde başladı. Sepet bazında TL aynı saatte 3.7876/3.7902, euro/TL ise 3.9980/4.0010 seviyesindeydi. Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.70, valörde son işlemde yüzde 10.68 seviyesindeydi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.