1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR O SEVİYENİN ALTINA İNDİ
DOLAR O SEVİYENİN ALTINA İNDİ

DOLAR O SEVİYENİN ALTINA İNDİ

Dolar o seviyenin altına indi

A+A-


Yurtiçinde güvenlik konusundaki gelişmelerin izlendiği piyasada, yarın sonuçlanacak Fed toplantısı bekleniyor. Dolar, Fed toplantısı önce kritik eşik olarak kabul edilen 3 liranın altına indi. Dolar, TL karşısnda 20 Ağustos'ta Asya piyasalarında 3 lira seviyesini aşarak tarihinde ilk kez bu seviyeye çıkmıştı.

Dolar/TL'de güvenlik endişelerinin baskısı halen devem ederken, piyasalar bugün başlayacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına odaklandı.  

Dün 3.0691'e kadar yükseldikten sonra saat 17.13'te 3.0275/3.0289 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0855'te 3.0270/3.0300 seviyesinden işlem görüyordu.

Dolar/TL, saat 15.05 itibariyle 3 liranın altına indi ve 2,9998 seviyesini gördü .  

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Çekirdek TÜFE artışının yıllık bazda yüzde 1.9 ve üzeri bir değer alması durumunda bugün dolar bir miktar destek bulabilir. Yurt içinde beklentileri etkileyebilecek bir haber/gelişme olmadıkça dolar/TL'nin yarınki Fed kararı öncesinde ağırlıklı olarak gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel hareket edeceğini düşünüyorum. Kurda 3.0240 ve 3.0180 destek seviyeleri önemli. Yurt içi tahvil piyasasında işlemlerin dar bant aralığında, yatay gerçekleşmesini bekliyorum" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.