1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR RESMEN DALGALANDI DURULDU!
DOLAR RESMEN DALGALANDI DURULDU!

DOLAR RESMEN DALGALANDI DURULDU!

Dolarda son durum...

A+A-

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde geçen hafta yaşanan iyimserliğin hafta başlangıcında yerini küresel ekonomik büyümeye dair endişeler ve Suriye kaynaklı jeopolitik gelişmelere bırakmasıyla dün sert yükselen dolar/TL bugün her iki yönlü sert dalgalandı.

Geçen hafta 2.90 seviyesinin altını test eden dolar/TL, bugün 2.9335-2.9635 bandında her iki yönlü dalgalandı. Kur gün içinde bir ara 2.96'yı aşsa da doların gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde değer kaybetmesi sayesinde yönünü aşağı çevirdi.

Bu sabah güne 2.9550 civarında başlayan dolar/TL  gün boyunca her iki yönlü dalgalandı ABD piyasaların açılışına doğru ise dolardaki değer kaybı ile birlikte kur yönünü aşağı çevirerek saat 1715'te 2.9377/2.9382 sevisinde işlem gördü.

Analistler kurdaki düşüş ve yükselişlerin Türkiye'nin temel göstergelerinde iyileşmeden ziyade, doların neredeyse bütün para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve gelişmekte olan ülkelere giriş çıkış yaşanmasıyla gerçekleştiğini belirtiyorlar.

Bu sabah 3.13 civarında tamamlayan sepet bazında TL bu sabah aynı saatte 3.1309/3.1327; 3.29 civarında olan euro/TL ise 3.3079/3.3096 seviyesinde işlem görüyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de volatilite oldukça yüksek güne satış baskıyla başlamıştık ama değer kazancı ile tamamlıyoruz. Doların değer değişimi burada belirleyici yani TL'ye özgü bir gelişmeden bahsedemeyiz" dedi. Bankacı dolar/TL'de 2.90-2.95 bandı dışında kapanışların izlenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Yatırımcıların ekonomik istikrara yönelik endişelerle başta Avrupa bankacılık hisselerini satarak güvenli limanlara yönlenmesinin ardından piyasalarda dün geniş çaplı satış baskısı yaşandı. Güvenli limanlara olan taleple beraber Japon devlet tahvilleri ilk defa negatif alanı görürken; yen 15 ayın zirvesine yükseldi, altın da Haziran'dan bu yana en değerli seviyeye çıkmıştı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.