1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOLAR TARİHİ ZİRVEYE YAKLAŞTI
DOLAR TARİHİ ZİRVEYE YAKLAŞTI

DOLAR TARİHİ ZİRVEYE YAKLAŞTI

Dolar tarihi zirveye yaklaştı

A+A-

TC Merkez Bankası'nın faize dokunmamasının ardından, dolar Türk Lirası karşısında hareketlendi, 2,72'yi aşarak 2,7310 olan tarihi zirveye yaklaştı.

Merkez  Bankası beklenen faiz kararını açıkladı ve değişikliğe gitmedi.  

Dolar, karar sonrasında ilk tepki olarak 2,6955 sınırına kadar yükseldikten sonra devam eden işlemlerde 2,71 seviyesini aştı.   

Dolar/TL 14.56 itibariyle en yüksek 2,7210 seviyesini gördü.

KARAR ÖNCESİ SAKİNDİ
Dolar, MB kararı öncesinde, 2,70 seviyesinin altında, sakin bir seyir izliyordu.

Dolar/TL güne 2,68 seviyesinin hemen üzerinden başlamıştı.

'LİRADA ZAYIFLAMA GÖRÜLEBİLİR'
merkez bankası’nın kararına yönelik açıklama geçen Standard Bank gelişen ülkeler analisti Tim Ash, “Merkez Bankası beklendiği gibi politika faizine dokunmadı. Bu dakikadan sonra lirada hükümetten gelecek tepkiye yönelik beklentilerle zayıflama görülebilir. Zayıflamada Merkez Bankası’nın liradaki zayıflığı sınırlayacak bir hamle yapmamasının da etkisi görülebilir” dedi.

'MERKEZ'İN DÖVİZ HAMLESİ İSTENENİ VERMEDİ'
Dolardaki yükselişle ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan ALB Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, "Merkezden aslında bir şey beklenmiyordu ama munzam ve döviz repo faiziyle ilgili bir beklenti vardı ama piyasa merkezin hani bu noktada dövize karşı bakış açısını görmek istedi. Merkezin şu anda bakıldığı zaman döviz tarafına direkt bir hamle yapmadığı için yükseliş görüldü. Şu anda piyasada oynaklık çok yüksek. Dolar endeksini de takip ettik. Çok büyük hareket yok. Merkez Bankası'ndan bir hamle beklenmiyordu ama dövizdeki bu yukarı hareketliliği nasıl değerlendirecek diye bekledi" dedi.

TL'Yİ ETKİLEME POTANSİYELİNE SAHİP ADIMLAR DEĞİL
Reuters'a konuşan Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "TCMB'nin faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamada herhangi bir sıkılaştırmaya gitme işareti vermemesi TL'yi olumsuz etkiledi. Açıklanan diğer önlemler ise piyasa açısından TL'yi etkileme potansiyeline sahip değiller" dedi.

FAİZ 6 AYIN ZİRVESİNDE
Gösterge iki yıllık tahvilde bileşik faiz Merkez Bankası’nın likidite adımlarını daha da belirginleştireceği beklentisiyle yaklaşık 6 ay sonra çift haneye çıktı

Hürriyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.