1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR VE FAİZDE ÇOK ÇARPICI HAREKET!
DOLAR VE FAİZDE ÇOK ÇARPICI HAREKET!

DOLAR VE FAİZDE ÇOK ÇARPICI HAREKET!

Dikkat! Dolar ve faiz...

A+A-

Dolar 2,22 TL, faiz de yüzde 8'in altına geriledi

Dolar/TL bankalararası piyasada son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,2197'ye geriledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 6'nın altını gördü.

Haftaya 2,2329 seviyesinden başlayan dolar/TL, dün gün içinde 2,23'ün altını görse de günü 2,2313'ten tamamlamıştı. Bugün bankalararası piyasada güne dünkü kapanış seviyesinden başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda dolar endeksindeki düşüşten bulduğu destekle son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,2197'ye geriledi. Dolar/TL şu dakikalarda 2,2206 seviyesinden alıcı bulurken, güne 2,7787'den başlayan avro/TL ise avro/dolar paritesindeki yükselişin etkisiyle 2,78 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, yurt içinde perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet merkez bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı ile cuma günkü kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye not görünümüne ilişkin açıklamalarının takip edileceğini belirtiyor.

Son dönemde petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü seyrin TL'nin dolar karşısında değer kazanmasına pozitif katkı sağladığını ifade eden analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çıkış stratejisinde bir değişiklik olmadığı sürece dolardaki değer kayıplarının sınırlı olabileceğini tahmin ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.