1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOLAR YÜKSELİNCE OKUL KARIŞTI
DOLAR YÜKSELİNCE OKUL KARIŞTI

DOLAR YÜKSELİNCE OKUL KARIŞTI

KKTC'nin o üniversitesinde...

A+A-

Dolar kurundaki yukarıya doğru seyir, LAÜ’de okul harcı için en son 1.98 olarak sabitlenen kurun yeniden değerlendirilmesini gündeme taşıdı.

OKUL 2.12 İSTİYOR: Doların TL karşısında değer kazanması LAÜ yönetimini harekete geçirdi. Harç ödemelerinde eylülden bu yana 3 kez değiştirilen sabit kurun 4’üncü kez değiştirilmesi için çalışma başlatıldı. Piyasada 2.33 TL olan Dolar kurunun şubattan itibaren harç ödemelerinde 2.12 TL’ye sabitlenmesi isteniyor

EYLEMLİ TEPKİ: LAÜ öğrencileri, okul yönetiminin kur belirleme çalışmasına eylemle tepki gösterdi. Okul giriş kapısında toplanan öğrenciler “Müşteri Değil Öğrenciyiz” şeklinde sloganlar atarak rektörü istifaya çağırdı. Öğrencilerin oluşturduğu komite, rektörle görüştü ancak taleplerine olumlu yanıt alamadı. Öğrenci komitesi ile rektör 14 Ocak’ta yeniden görüşecek


Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri, dün üniversitenin harçlar için belirlediği dolar kurunu yeniden değiştireceği gerekçesiyle eylem yaptı. Okulun ana giriş kapısında saat 13.30’da başlayan eylem saat 16.00’ya kadar devam etti. Eylem sırasında LAÜ ana giriş kapısında trafik akışı engellendi.
“Müşteri Değil Öğrenciyiz”
Eylem sırasında öğrenciler, “Rektör İstifa”, “Burası Darphane Değildir”, “Rektör Sabrımızı Taşırma”, “Müşteri Değil, Öğrenciyiz”, “Biz Sevgiliniz Değiliz, Kur Yapmayı Bırakın Artık”, “Kur-uduk”, “Bee Sadece Okumak İsterik” sloganlarını atarak rektörün eylem yerine gelmelerini talep ettiler. Rektörün eylem yerine gelmemesi üzerine öğrenciler rektörlük binasına yürüdüler.

Rektör Yükselen: Kur şubatta değişecek


Öğrencilerin rektörlük binası önüne gelmelerinden sonra rektör profesör Dr. Mehmet Ali Yükselen yoğun güvenlik önlemleri ile eylemcilerin bulunduğu yere geldi. Rektör öğrencilere aldığı kararın arkasında olduğunu ve Ocak 2015 tarihine kadar okul harçlarını ödemek isteyenlerin 1.98 TL’den işlem göreceklerini, Ocak 2015 tarihinden sonra ödeme yapacak olanların 2.12 TL’den ödeme yapacaklarını söyledi. Öğrenciler 1.98 TL’ye sabitlenmiş kurdan fazla ödeme yapmayacaklarını söyleyerek “Rektör İstifa” sloganı attılar.

Rektörle görüşmeden sonuç çıkmadı


Rektör eylemcilerin yanından ayrılmak üzere iken 5 kişilik bir komite kurulmasını ve onlarla konuyu görüşebileceğini söyleyerek eylem yerinden rektörlüğe ayrıldı. Eylemci öğrenciler arasından oluşturulan 5 kişilik komite rektör ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında eylemcilere açıklama yapan komite üyeleri 31 Ocak 2015 tarihine kadar kurun 1.98 TL’den işlem göreceğini, 14 Ocak 2015 tarihinde ise komitesinin tekrar rektör ile görüşeceğini ve Dolar kurunun 1.98 TL ile 2.12 TL arasında bir rakamda uzlaşıyla belirlenmesi için çalışılacağını kaydetti.

Bir yılda üç kez değişti


LAÜ yönetimi eylülde dolar kurunu 1.75 TL’den sabitlemiş akabinde dolardaki artış dikkate alınarak sabit kur önce 1.85’e ardından da 1.98’e yükseltilmişti.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.