1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA DON DURUM!
DOLARDA DON DURUM!

DOLARDA DON DURUM!

Dolar güne böyle başladı...

A+A-

Brunson'un serbest bırakılmasının ardından dolar/TL dün 5.76 seviyesine inerek son iki ayın en düşük seviyesini görmüştü. Dolar/TL bu sabah ise güne 5.78 TL seviyesinden başladı. 

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yönü açısından belirleyici olarak görülen ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Andrew Brunson hapis cezası aldı ancak tutuklu olduğu süre göz önüne alınarak Cuma günü serbest bırakıldı.

Oldukça yakından takip edilen bir gündem maddesi olan davanın sonuçlanması ve Brunson’ın serbest bırakılması önemli bir riski ortadan kaldırırken, önümüzdeki dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl şekilleneceği piyasalar için yön belirleyici olacak.

SEB gelişmekte olan piyasalar baş ekonomisti Per Hammarlund, “Brunson’ın serbest kalması ABD ile ilişkilerin ilerleyeceğinin bir işareti. Bundan sonra ABD’nin Halkbank konusuna bir açıklık getirerek mi yoksa Türkiye’ye İran yaptırımlarından bir çeşit muafiyet sağlayarak mı karşılık vereceği izlenecek” dedi.

Hammarlund, “Türkiye İran’dan petrol ithal etmek istiyor ve bunu bir takvim çerçevesinde yapmasına izin verilirse ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelme yolunda olduğunun bir işareti olacaktır… Lira, ABD ile ilişkileri iyileştirme potansiyeline sahip gelişmelere oldukça güçlü tepki veriyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.