1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA FLAŞ GELİŞME!
DOLARDA FLAŞ GELİŞME!

DOLARDA FLAŞ GELİŞME!

Dolarda flaş gelişme!

A+A-

Yükselişini sürdüren dolar 2,16'nın da üzerine çıktı.
 
Moody's belirsizliğinin ortadan kalkması ve cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından dün güne düşüşle başlayan, ancak ardından Fitch ve siyasi açıklamalara odaklanarak dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL bugün yükselişini sürdürdü. 2,1620'ye kadar yükselen dolar 2,16 sınırında işlem görüyor. Piyasada seçimlerin ardından yeni başbakanın kim olacağı, ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği ve 2015 genel seçimleri yurtiçi gündemin ilk maddesinde olacak.,

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Moody's ve cumhurbaşkanlığı seçimi konularının geride bırakılmasının ardından dün sabah kurda sınırlı bir rahatlama görüldü, ancak 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 2,1328 seviyesindeki destek kırılamadı. Devam eden jeopolitik riskler, Fitch'in Türkiye ile ilgili olumsuz algılanan açıklamaları ve yurt içi siyasi gündemin hareketli oluşu, gün içinde TL üzerinde baskı yarattı" dedi ve ekledi: "Dolar/TL kurunun bugün ağırlıklı olarak 2,14-2,16 aralığında işlem görmesini bekliyorum.

Bugün Almanyada açıklanacak olan Ağustos ayı ZEW anketi, Euro/dolar paritesinde hareketlilik yaratabilir... Jeopolitik riskler yatırımcıların temkinli davranmasına yol açarken, yurtiçi piyasalarda gözler yeni başbakan seçimine, 2015 yılındaki genel seçimlere ve ekonomi yönetiminin başında kimlerin olacağına çevrildi."

Milliyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.