1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOLARDA SON DURUM
DOLARDA SON DURUM

DOLARDA SON DURUM

Dolar güne böyle başladı...

A+A-

Dolarda hafta boyunca gözlenen yatay seyir devam ediyor. Dolar 7.6.2018 tarihine 4.60 seviyelerinin altında başladı. 4.92 TL zirvesinden sonra Merkez Bankası hamleleri ile 4.55-4.65 bandına gerileyen dolar bugün güne en alt sınırdan başladı.

DOLAR KURU NE KADAR?


Dolar kuru sabah ilk işlemlerde 4.55 TL'de hareket ederken, euro ise 5.38 TL seviyesinde.

TÜM GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Bugünün içerideki en önemli gündemi ise Merkez Bankası toplantısı olacak. Merkez Bankası'nın iki hafta önce yaptığı 3 puanlık faiz artışının ardından bugün ne olacağı merakla bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bankacılar 24 Haziran seçimleri öncesi piyasalarda TCMB'nin sadeleştirme ve yeni olası sıkılaştırma adımlarının yakından izlendiğini, bunun dışında ABD ve Avrupa merkez bankalarının önümüzdeki hafta açıklayacaklarını faiz kararının da piyasada izlenen önemli bir gelişme olduğunu belirttiler.

Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistlerin yarısından fazlası PPK toplantısından politika faizinde değişiklik beklemiyor. Ankete katılan 22 ekonomistin 12'si yüzde 16,50 olan politika faizinde değişiklik beklemezken, 10 ekonomist ise politika faiz oranında 50 ila 100 baz puanlık artış öngörüyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.