1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA SON DURUM
DOLARDA SON DURUM

DOLARDA SON DURUM

Dolar ne kadar oldu?

A+A-

Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla güçlenen Türk Lirası dünkü kazançlarının bir kısmını geri vererek bu sabaha dolar karşısında 5.60 seviyesinin üstünde başladı.

Dolar/TL haftanın son gününe 5,63 seviyesinde başladı. Dolar/TL, bugün en düşük 5,6276, en yüksek 5,6480 seviyesini gördü. TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 24,00 oldu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa Birliği’nin borçlanmalar konusunda bütçe limitlerinin altını oymanın, zayıflatmanın refah getirdiğine dair bir kanıt olmadığını, ancak bu tür eylemlerin Euro Bölgesi’ndeki herkes için maliyetler yarattığının açık olduğunu söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı Randall Quarles, Fed’in faiz artırımlarına devam etmesini desteklediğini, ancak verimliliğin yıllardır süren uyuşukluğu üzerinden atması halinde Fed’in para politikasını sıkılaştırmaya hazır olması gerektiğini de vurguladı.

Çin ekonomisinde büyüme 3. çeyrekte yüzde 6,5 ile 2009 global finansal krizinden bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

AB Komisyonu, İtaya Ekonomi Bakanı Giovanni Tria’ya bir mektup göndererek sunulan 2019 yılı bütçe tasarısının AB bütçe kurallarının ciddi bir ihlali olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs ekonomistleri Fed’in 2019 yılı sonuna kadar 5 faiz artırımı daha yapacağı yönündeki beklentilerini değiştirmediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.