1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA SON DURUM...
DOLARDA SON DURUM...

DOLARDA SON DURUM...

Dolar güne...

A+A-

Güne 3.53 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.56 seviyesinin üzerini gördü.

Dolar/TL, enflasyon verisi öncesi 3.54 seviyesinde seyrederken; beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası 3.56 seviyesini aştı. Kur en yüksek 3.5646 seviyesini gördü.

Noel tatili ve yeni yıl nedeniyle bir kaç haftadır yaşanan yeni pozisyon alma isteksizliğinin ve düşük hacimli işlemlerin bugünden itibaren son bulması bekleniyor.

Küresel piyasalarda doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi yeni yıla yüzde 0.5 yükselişle başlarken, ABD'de faizlerin artacağı beklentileri endeksin yükselişine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Dolardaki değer kazancı gelişmekte olan ülkelerin genelinde olduğu gibi dolar/TL'yi yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor.

GÜNDEM ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Küresel piyasalarda tatillerin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla birlikte piyasaların gündemi de şekillenmeye başladı. Piyasalarda ilk olarak Cuma günü açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi izlenecek. Diğer taraftan 20 Ocak'ta Donald Trump'ın ABD başkanlığını devralması, 27 Ocak'ta ise Fitch'in kredi notu değerlendirmesi ilk etapta izlenecek önemli gelişmeler olacak.

İstanbul'da yeni yıl kutlamalarının yapıldığı bir gece kulübüne giren silahlı saldırganın kulüpte bulunanlara ateş açması sonucu 39 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden kaçarken, saldırıyı İslam Devleti örgütü üstlendi.

 

Yetkililer ölenler arasında Suudi Arabistan, Fas, Lübnan, Libya, İsrail vatandaşlarının yanı sıra Belçika-Türkiye ve Fransa-Tunus çifte vatandaşı iki kişinin de bulunduğunu belirtti. Suudi Arabistan'da yayınlanan al-Riyadh gazetesi beş vatandaşın öldüğünü belirtirken, Fransa üç vatandaşının yaralandığını belirtti.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil ise dün spot kapanışta yüzde 11.48, valörde son işlemde yüzde 11.50 bileşik seviyesinden gerçekleşti. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.94 seviyesindeydi.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.