1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA SÜRPRİZ!
DOLARDA SÜRPRİZ!

DOLARDA SÜRPRİZ!

Dolarda sürpriz veri düşüşü

A+A-

Dolar/TL beklentilerin üzerinde büyüme verisi ve gelişen ülkelerdeki olumlu hava ile 2.73'ün altını gördü. Dolar, seçimin hemen sonrasındaki gün 2,80'ı aşarak tarihi zirvesini yenilemişti.

Büyümenin birinci çeyrekte beklentilerin oldukça üzerinde gelmesinin yanı sıra gelişmekte olan piyasalarda görülen olumlu havanın etkisiyle dolar/TL 2.73 seviyesinin altını gördü.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2015 yılının ilk çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla yüzde 1.6'lık beklentinin üzerinde yüzde 2.3 büyüdü.

Veri öncesi 2.7440 seviyesinde olan dolar/TL, 2.7275'e kadar geriledi. Dolar/TL saat 1107 itibariyle 2.7320/2.7334 seviyesinden işlem görüyor.

Bir bankacı, "Gelişmekte olan ülkelere gelen alımlar bizi de olumlu etkiliyor. Büyüme verisinin de kurdaki gevşemede katkısı var ama eurodaki hareket ve diğer gelişmekte olan ülkelerdeki olumlu hava da oldukça etkili" dedi.

Doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında belirgin değer kaybettiği görülüyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi dünkü kapanışa göre yüzde 0.82 kayıpla 94.383 düzeyinde bulunuyor.

EURO DA SERT YÜKSELDİ

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi, euro bölgesinde enflasyon beklentilerinin yükselmesinin ardından geçen yıl Eylül ayından bu yana ilk defa yüzde 1'e yükselirken, getirilerdeki yükselişten destek alan euro, dolar karşısında 1.1360'a kadar yükselerek beş günün zirvesini gördü.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.