1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA TERS KÖŞE!
DOLARDA TERS KÖŞE!

DOLARDA TERS KÖŞE!

Dakikalar içinde...

A+A-

Dün seçim tetikledi, bugün ABD verisi frenledi!

TBMM başkanlığı seçiminin son turunda muhalefet partilerinin ortak bir aday üzerinde uzlaşamamasının koalisyona ilişkin soru işaretlerini ve erken seçim riskini artırmasıyla yükselen dolar/TL, ABD verisinin ardından dakikalar içinde adeta çakıldı.

TBMM başkanlığı seçiminin son turunda muhalefet partilerinin ortak bir aday üzerinde uzlaşamamasının koalisyona ilişkin soru işaretlerini ve erken seçim riskini artırmasıyla yükselen dolar/TL, ABD verisinin ardından dakikalar içinde adeta çakıldı. 

Dün 2,69'un üzerine çıkan ve bu sabah 2,70'i aşan dolar ABD'de tarım dışı istihdamın 223 binle beklentilerin altında arttığının açıklanmasıyla 2.68'e geriledi.

Dolar/TL saat 15:36 itibariyle 2.6856 seviyesinden işlem görüyor.

SAATLİK ÜCRETLERE DİKKAT!

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, konuya ilişkin yaptuığı değerlendirmede, verilerin beklentilerin hafif aşağısında kaldığın a dikkat çekti. "Bununla birlikte bazı ayrıntılar dikkat çekiyor" diyen Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

Saatlik ücretlerin mayıs ayından haziran ayına artış göstermemesi olumsuz bir ayrıntı. Diğer taraftan katılım oranının da 0.3 puan azaldığını görüyoruz. İşsizlik oranı ise Fed'in belirttiği doğal işsizlik oranına bir tık daha yaklaştı.
 
'FAİZ ARTIŞI KOŞULUNU SAĞLAMIYOR'

Bütün bu ayrıntılarla beraber genel olarak ele aldığımızda verilerin ne çok olumlu ne de çok olumsuz olduğunu söyleyebiliriz. İstihdam piyasası momentumunda çok ciddi bir değişim görülmemekle birlikte verinin detayındaki baz ayrıntılar şimdilik faiz artışı koşulunu sağlamamaktadır. Bunula birlikte istihdam artışındaki pozitif trende de devam etmektedir."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.