1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARIN ATEŞİ ÇIKTI!
DOLARIN ATEŞİ ÇIKTI!

DOLARIN ATEŞİ ÇIKTI!

O seviyenin üstünde...

A+A-

Dolar 3,07 seviyesinin üzerini gördü

Yeni haftaya 3,04 seviyesinden başlayan dolar/TL, sanayi üretimi verilerinin iyi gelmesine karşın ilerleyen saatlerde 3,07 seviyesinin üzerini gördü.

Güne 3,04 seviyesinde başlayan dolar/TL yeniden yönünü yukarı çevirdi. Kur  öğle saatlerinde 3,0750'yi görürken, saat 14.33 itibariyle bankalararası piyasada 3,0725 seviyelerinden işlem gördü.

Piyasalarda geçen hafta yakından izlenen ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından bu hafta olası Musul operasyonuna ilişkin gelişmeler ve Türkiye'ye etkileri ile küresel piyasalar, petrol fiyatları takip edilecek.

DOLARDA 3,10 SEVİYESİ GÖRÜLEBİLİR

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Zaten not indirimleri sonrası fon çıkışları beklentileri, OHAL’in ne zaman biteceğinin belli olmaması, TCMB’nin faiz indirimleri, Fed’in faiz artırmasına ilişkin öngörüler (Cuma günkü veri sonrası Aralık faiz artırım ihtimali %64’e çıktı), USD’nin yükseleceğine dair öngörülerle yapılan yüklü alımlar gibi geniş resimdeki faktörler nedeniyle TL’de değer kaybı eğiliminin sürmesini bekliyorduk" şeklinde görüş bildirirken "TL’deki değer kaybına rağmen Borsa ve faiz tarafındaki fiyatlamalar ise ortaya bir anomali çıkartıyor. Genel anlamda Türk finansal varlıklarında satış baskısı görünmemekle birlikte, para piyasalarına özgü olan hareketin geçen haftadan beri devam ettiğini görmekteyiz" dedi.

Erkan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu çerçevede biz USDTRY’de yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini, Borsa’nın sınırlı bir marjda aşağı doğru çekilip sonra yeniden destek almasını, tahvil faizlerinin de birer bant aralığı kadar yükselmesini bekliyoruz. Olası düzeltme hareketlerinde kurun 3,05 üzerinde kalmaya devam etmesi halinde 3,10 rekor seviyelerinin yeniden test edilmesini bekliyoruz.

USDTRY’yi hafta içinde ilgilendirecek diğer gelişmeler ise; Putin-Erdoğan görüşmesi, FOMC Eylül toplantısı tutanakları ve Cuma günü gerçekleşecek olan Fed Başkanı Yellen’in konuşması olacaktır."

EURO DA YÜKSELDİ

Haftaya 3,40 seviyesinden başlayan euro/TL, 3,43 seviyelerinde işlem görüyor.

BORSA GERİLİYOR

Günün ilk yarısını yüzde 0,28 yükselişle 78 bin 193 puandan tamamlayan Borsa İstanbul 100 endeksi, saat 14.39 itibariyle 128 puanlık düşüşle 77 bin 847 puandan işlem gördü. Hisse senetleri ise ortalama yüzde 0,17 oranında değer kaybetti. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.