1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DOLARLARI BİR KUMARHANEDEN ALDIK"
"DOLARLARI BİR KUMARHANEDEN ALDIK"

"DOLARLARI BİR KUMARHANEDEN ALDIK"

"Dolarları bir kumarhaneden aldık"

A+A-

Girne’de, üzerlerinde yapılan polis aramasında toplam 9 adet 100’lük banknotlar halinde sahte Amerikan Doları tespit edilen 2 kişi, yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi
 
Elmas TOKAY

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz hafta, aldıkları bir bilgi üzerine, Girne’de iki kişi üzerinde yaptıkları aramada buldukları toplam 9 adet 100’lük banknotlar halindeki sahte Amerikan Doları’yla ilgili tahkikatını tamamladı.

Yapılan aramada, Arman Şahinbay’ın üzerinde100’lük banknotlar halinde yedi adet sahte Amerikan Doları, Tolga Derindere’nin tasarrufunda ise iki adet sahte 100 dolarlık banknot bulunmuş ve iki şahıs da tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta cuma günü mahkemeye çıkarılan zanlılar, sahte dolarları kumarhaneden aldıkları yönünde iddiada bulunmuşlardı. Ancak, Girne Polis’i, düne kadar olan sürede yaptığı araştırma neticesinde, iki zanlının gittiği kumarhaneleri tespit etti ve bu kumarhanelerde, zanlıların böyle bir para almadığını yaptığı inceleme sonucu ortaya çıkardı.

İki zanlı dün teminat için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve yargıç emriyle, davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Soyel’i tanık olarak dinletti.

Polis memuru Soyel, zanlılar Arman Şahinbaş ve Tolga Derindere’nin “sahte para tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan icatları mahkemeye anlatan Soyel, soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Zanlıların ülkede turist vizesiyle bulunduğuna da değinen Soyel, davalarında hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tahkikat memurunun ardından söz alan Savcı Mustafa Atakara, meselenin ciddiyetine dikkat çekti ve zanlıların serbest kalması halinde, yasal olmayan yollardan yargıdan kaçma ihtimallerinin olabileceğine değindi. Atakara, iddia makamı olarak taleplerinin, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde beklemeleri olduğunu söyledi.

Asafoğulları: Mesele ciddi

Sunulan şahadet ve iddia makamının talebini dikkate alan Yargıç Asafoğulları, meselenin de ciddiyetini göz önünde bulundurarak zanlılar Arman Şahinbaş ve Tolga Derindere’nin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.