1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Domuz gribi ile ilgili sağlık bakanlığından önemli açıklama

A+A-
Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, şu an itibarıyla Ülkede yeni bir Domuz Gribi vakasının görülmediğini, herhangi bir vaka ortaya çıksa bile Bakanlığın alınacak önlemlerle ilgili, ciddi bir deneyime sahip olduğunun altını çizdi.
Açıklamasında, kısa bir süre önce Türkiye’nin Adana İlinde ortaya çıkan 2 Domuz Gribi vakasından dolayı KKTC’de herhangi bir endişe veya paniğe kapılmanın gerekmediğini belirten Sağlık Bakanlığı, her kış mevsiminde olduğu gibi, bu yıl da mevsimsel grip vakalarının söz konusu olduğunu kaydetti.
 
Uzayan öksürük ve ateş vakalarında mutlaka hekime başvurulsun…

Mevsimsel grip hastalığından korunma yöntemlerine de değinen Sağlık Bakanlığı, burun akıntısı, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve ateş semptomları ile seyreden olgularda, özellikle uzayan öksürük ve ateş vakalarında mutlaka hekime başvurulmasını istedi.

 
Gereksiz antibiyotik kullanılmamalı…

Gribe yakalanan kişilerin gereksiz antibiyotik  kullanmaması, iyi beslenmesi ve bol sıvı tüketmesine yönelik de ikazda bulunulan Sağlık Bakanlığı, gripten korunmak için özellikle çocuklar, 65 yaş üstü kişiler ve kronik rahatsızlığı bulunanların bir o kadar daha dikkatli olmalarının altını çizildi.

Hijyene dikkat edilmeli…

“Gripten korunmanın diğer bir yolu hijyen kurallarına  uymaktır” diyen Sağlık Bakanlığı,  hapşırma ve öksürme esnasında ağızın kâğıt mendille kapatılması ve kullanılan mendilin mutlaka atılması ile sık sık el yıkamanın gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.