1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOSTLUKLAR KURULDU
DOSTLUKLAR KURULDU

DOSTLUKLAR KURULDU

Ara bölgedeki Ledra Palace’ta, “Kalkınma ve Barış İçin Uluslararası Spor Günü” nedeniyle Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocuklar barış için basketbol oynadı

A+A-

Peace Players–Kıbrıs (PPI-CY), Lefkoşa’daki ara bölgede basketbol maçı düzenlendi. “Kalkınma ve Barış İçin Uluslararası Spor Günü” nedeniyle dün Ledra Palace’te yer alan etkinlikte, Kıbrıslı Türk ve Rum çocuklardan oluşan karma basketbol takımları, arka arkaya üç maç yaptı.

Maç yapan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocuklar burada dostluklar da kurdu. Etkinlikte iki toplumdan karma takımlar kurularak maç yapıldı. Karma takımlarda çocuklar, sporun barış ve dostluk olduğunu ortaya koydu.
 
Basketbol oynayarak yeni ilişkiler inşa ediliyor
2007 yılından bu yana çeşitli etkinlikler düzenleyen PPI-CY, bu tarz aktivitelerle, her iki toplumdaki çocukların hem basketbol oynayarak yeni ilişkiler inşa etmelerini hem de yeni arkadaşlıklar kurmalarını hedefliyor.

PPI-CY yetkileri düzenli, sık ve yapılandırılmış etkileşimi kolaylaştırarak, ayrılmış topluluklarda yerleşik önyargıları tersine çevirmek ve gerçek dostluk için uzun vadede güven oluşması için yardımcı oldukları bilgisini verdi.

Kalkınma ve Barış İçin Uluslararası Spor Günü
Kalkınma ve Barış İçin Uluslararası Spor Günü’nün, tüm dünyada kutlanan bir gün olduğu bildirildi. Bu çerçevede, 35 ülkede 100’den fazla barış projeleri, bu hafta sonu gerçekleşti.

Ledra Palace’da dün düzenlenen basketbol etkinliği oldukça güzel bir havada geçti. Hem çocuklar, hem eğitimciler hem de aileler çok güzel bir gün geçirdi.

Katılımcı çocuklar, büyüklerine sporun dostluk ve barış olduğunu kanıtladı.

Kıbrıs

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.