1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOSYA AĞIR CEZA'DA!
DOSYA AĞIR CEZA'DA!

DOSYA AĞIR CEZA'DA!

Arda Erkan davası ağır ceza'da!

A+A-

Lefkoşa’da 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunan Arda Erkan ile bağlantılı yürütülen soruşturmada tutuklanan 9 sanık hakkındaki yargı süreci başlıyor. Sanıklar S.K (E-17),  Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz, Münir Bolcanlı,Metin Özdoygun,Bulut Sarıdoğan,Emin Özbeyit, yargılanacakları uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu suçlarından itham edilmek üzere dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

   Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’tan oluşan heyetin huzurunda itham edilen sanıklardan sadece Erol Tayfur, uyuşturucu sonucu yaşamını yitiren Arda Erkan’a bir adet extacy hap verdiğini, sanık Mustafa Kavaz’dan ise 3 adet extacy hap aldığını kabul etti. Diğer tüm sanıklar aleyhlerine getirilen uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu suçlarını kabul etmedi. Sanıkların itham edilmesinin ardından mahkeme heyeti, davadaki ilk duruşma için 18 Aralık tarihini belirledi.

  Arda Erkan’ın yaşamını yitirmesi ile başlatılan soruşturma kapsamında sanık S.K’nin verdiği gönüllü ifade sonucu, Taşkent bölgesinde bir arazide taş altında saklı 147 paket yaklaşık 441 gram ağırlığında sentetik cannabionid bulunmuştu. Devam eden soruşturmada Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz tutuklanrken, ileri soruşturmada ise cezaevine uyuşturucu sokan gardiyan Metin Özdoygun, koğuşlarda uyuşturucu satan Bulut Sarıdoğan, Emin Özbeyit ve Münir Bolcanlı tespit edilmişti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.