1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÖVDÜLER VE ATTILAR!
DÖVDÜLER VE ATTILAR!

DÖVDÜLER VE ATTILAR!

Rum polisinin Nijeryalı Oba Gerrard’ı ağır işkence yaptıktan sonra sınır dışı ettiği öne sürüldü.

A+A-

Rum tarafında faaliyet gösteren “Cyprus Stop Trafficking” isimli örgüt, Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) 17 ve 31 Mayıs tarihlerinde gönderdiği iki mektupla Rum polisinin Nijeryalı Oba Gerrard’ı (24) ağır işkence yaptıktan sonra sınır dışı ettiği şikâyetinde bulundu.

Simerini “Dövdüler ve Sınır Dışı Ettiler... Failler Kıbrıs Polisleri ve Kurban Da Sığınma Talebinde Bulunan 24 Yaşındaki Nijeryalı” başlıklı haberinde Rum tarafına 2008’de kaçak yollardan giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklanan, iki ay sonra serbest bırakılan Nijeryalı’nın, Rum Yönetimi’nin istenmeyen yabancı mülteciler için Mennoya’da tutuklama alanı oluşturmasının ardından şubat ayında yeniden tutuklanarak sınır dışı edildiğini yazdı.

Habere göre UNHCR Yüksek Komiseri Nasr Ishak’a gönderilen ilk şikayet mektubunda Rum polisinin halen başlamış olan sınır dışı prosedürünü yarıda kestikleri Nijeryalıyı Aradip karakoluna götürerek burada ağır şekilde darp ettiklerini ve ardından hastaneye kaldırdıkları belirtildi.

Nijeryalının sınır dışı edilmesinden sonra “Cyprus Stop Trafficking” ile telefon irtibatı kurarak anlattıklarından sonra gönderilen ikinci şikayet mektubunda ise Rum polislerin Gerrard’ı Aradip karakolunda dövdükten sonra Larnaka karakoluna götürdükleri, burada da dövdükleri, havaalanına götürmek üzere arabaya bindirirken ve yolculuk sırasında vurmaya devam ettikleri belirtildi. Nijeryalı gencin uçaktaki koltuğunda el ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı ve başından aşağı battaniye örtülü seyahat ettiği kaydedildi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.