1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÖVİZ ARTIŞI SONUCU ÜLKEDE KAOS YAŞANACAK”
“DÖVİZ ARTIŞI SONUCU ÜLKEDE KAOS YAŞANACAK”

“DÖVİZ ARTIŞI SONUCU ÜLKEDE KAOS YAŞANACAK”

Tunalı, döviz artışı sonucu ülkede kaos yaşanacağı görüşünü dile getirerek, hükümete uyarılarda bulundu.

A+A-

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Başkanı Tözün Tunalı, döviz artışı sonucu ülkede kaos yaşanacağı görüşünü dile getirerek, hükümete uyarılarda bulundu.

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların birçoğunun borcunun dövize endeksli olduğuna dikkat çekerek, müteahhitlerden alınan evler, Tapu Dairesi’nde ödenen harçlar, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki işlemler, Kalkınma Bankası kredilerinin sterlin bazında olduğuna işaret etti.

Ülkede vatandaşın aldığı maaşın ise TL bazında olduğunu, bu durum karşısında ülkedeki tüm sektörlerin batma noktasına geldiğini ileri süren Tunalı, ülkede tek zarar etmeyecek sektörün bankalar olduğu görüşünü kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti olarak, devletteki tüm para biriminin Türk Lirasına çevrilerek işleme konulması için hükümetten acil karar üretmesini beklediklerini ifade eden Tunalı, “yıllardır ülkeyi yönetenler maalesef bu yönde adım dahi atmadılar. Halkımızın mağduriyetini düşünmeyen bu zihniyetlerin  ülkeyi nasıl yöneteceklerini sorgulamanın zamanı gelmiştir. Ülkede değişim şarttır. Her ne olursa olsun başka para birimlerine yönelik işlem yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.