1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÖVİZ GÜNE BUGÜN...
DÖVİZ GÜNE BUGÜN...

DÖVİZ GÜNE BUGÜN...

Döviz güne bugün..

A+A-

Yeni Fed başkanını bekleyen piyasalarda sakin bir seyir hakim. Dolar/TL haftanın son işlem gününe 3,65 seviyesinin üzerinde başladı.

Fed‘in yeni başkanının kim olacağına odaklanan piyasada dolar/TL 3,66 civarında seyrini sürdürürken, içeride ABD ile vize krizi sonrası gelişmeler ve dün başlayan AB Liderler Zirvesi takip ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump‘ın, Fed Başkanı Janet Yellen ile dün yaptığı görüşme de piyasalar tarafından yakından izlendi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Trump’ın, 4 yıllık ilk başkanlık dönemi 3 Şubat 2018’de dolacak Yellen ile görevine devam etme olasılığını görüşmek üzere bir araya geldiği teyit edildi. Trump’ın, dünya ekonomisinin en önemli aktörlerinden Fed’in başkanlığı için seçeceği ismi 3 Kasım’da başlayacak Asya gezisi öncesi açıklaması bekleniyor.

Dolar dün içeride de sakin bir görünüm ortaya koydu. Gün boyunda 3,64 – 3,68 bandında hareket eden dolar/TL yeni sabaha 3,6540 seviyesinden başladı.

Euro/TL de da 4,3180 seviyesinde işlemlere başladı.

BORSA 5 HAFTANIN ZİRVESİNDE

Borsada ise yükseliş dün de devam etti. Endeks yüzde 1,41 artarak 5 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Böylece borsada 9 günlük yükseliş de yüzde 7’yi aştı.

Analistler, açıklanamaya başlayacak 3’üncü çeyrek bilançolarının gelecek hafta pay bazlı hareketleri artırabileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 110.000 seviyesinin direnç, 105.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

PİYASALAR BUGÜN NEYİ TAKİP EDECEK?

Piyasalar bugün yurtiçinde saat 17.30’da Eylül ayı merkezi yönetim borç stoku verilerini, yurtdışında ise ABD’de saat 17.00’de açıklanacak ikinci el konut satışlarını takip edecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.