1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÖVİZ KURBANLIKLARI DA VURDU
DÖVİZ KURBANLIKLARI DA VURDU

DÖVİZ KURBANLIKLARI DA VURDU

Döviz kurbanlıkları da vurdu

A+A-

Suna ERDEN

Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoğulları, yılladır hayvancılık yaptığını, bu yıl kurbanlık satışlarında görülen kötü tabloya daha önce şahit olmadığını dile getirerek nedenini döviz artışına bağladı

Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen kurbanlık satışlarının geçmiş yıllara nazaran yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Star Kıbrıs’a konuşan Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, yılladır hayvancılık yaptığını ancak bu yıl kurbanlık satışlarında görülen kötü tabloya daha önce şahit olmadığını dile getirdi. Kurbanlık fiyatlarının geçen yılki fiyatlarla neredeyse aynı olduğunu kaydeden Naimoğulları, ancak dövizin artmasından dolayı insanların alım gücünün düştüğünü, bunun kurbanlık satışlarına yansıdığını ifade etti. Hayvancıların zor şartlar altında işlerini yaptığını ifade eden Naimoğulları, Umudumuz kurban bayramıydı. Hayvancılar birkaç tane kurbanlık satıp borçlarını ödemek ve çocuklarının okul masrafını karşılamak istiyordu ancak bayrama bir hafta kalmasına rağmen tam bir hayal kırıklığı yaşanmaktadır. Şimdilik gözümüzü son bir haftaya diktik umarım beklentimiz yerine gelir” şeklinde konuştu.

FİYATLAR AYNI SATIŞLAR AYNI DEĞİL

Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yıl geçen yıllara oranla kurbanlık satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi. Kurban bayramına bir hafta kalmasına rağmen satışların yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Naimoğulları, daha önceki yıllarda bayrama iki hafta kala siparişler verildiğini, her kurban bayramında hayvan yetiştiricilerinin yüzünün güldüğünü ancak bu yıl tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşandığını ifade etti. Naimoğulları, büyükbaş kurbanlığın kilosunun 8 ile 6 lira arasında, kuzunun kilosunun 12 ile 13 TL, koyunun ise 500 ile 600 TL arasında bir fiyata satıldığını, bu yılki fiyatlar ile geçen yılki fiyatlar arasında çok az bir fark olduğunu ancak dövizin artmasından dolayı insanların alım gücünün düştüğünü söyledi.

UMUTLAR SON BİR HAFTAYA SAKLI KALDI

Naimoğulları, “Halkın alım gücü düştü, bu nedenle herkes kurbanlık alamıyor. Özellikle kuzu satışları çok kötü, büyükbaş havyanda ise satışlar biraz daha iyi. Çünkü 8 kişi birleşip bir dana alıp kurbanlık olarak kesiyor” dedi. Hayvancıların zor şartlar altında işlerini yaptığını ifade eden Naimoğulları, gün geçtikçe hayvan bakım maliyetlerinin çoğaldığını, hayvancının kazancının her yıl azaldığını dile getirerek, “Umudumuz kurban bayramıydı. Hayvancılar birkaç tane kurbanlık satıp borçlarını ödemek ve çocuklarının okul masrafını karşılamak istiyordu ancak bayrama bir hafta kalmasına rağmen tam bir hayal kırıklığı yaşanmaktadır. Şimdilik gözümüzü son bir haftaya diktik umarım beklentimiz yerine gelir” şeklinde konuştu.

GÜNEY’DEN DAHA UYGUN

Dövizin yükselmesi ile birlikte et fiyatlarının Güney Kıbrıs’a oranla daha uygun hale geldiğini böylelikle et kaçakçılığının azaldığını kaydeden Naimoğulları, “Döviz yükselince Kuzey’deki et fiyatları Güney’e oranla daha uygun hale geldi. Böylelikle bir dönem tırmanışa geçen et kaçakçılığı da azalmış oldu” ifadelerini kullandı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.