1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÖVİZDE SON RAKAMLAR!
DÖVİZDE SON RAKAMLAR!

DÖVİZDE SON RAKAMLAR!

Döviz güne bugün...

A+A-

Dolar/TL, yeni güne 3,4350 seviyesinde başladı. Piyasalar yurtiçi ve yurtdışı veri gündemini izleyecek. Euro ise 4,0923 seviyesinden işlem görüyor. Sterlin ise güne 4,6172 / 4,6195 civarında başladı.

Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı ve ABD verileri ile dün iki yönlü dalgalanan dolar/TL, bu sabah akşam saatlerinde gerilediği 3,44 civarında seyrederken; piyasalar yurtiçi ve yurtdışı veri gündemini izleyecek.

Bugün yurt içinde Temmuz ayı cari işlemler dengesi ve haziran ayı işsizlik oranı izlenecek. ABD’de ise perakende satışlar verisi radarda olacak.

Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. ABD’de ise enflasyon piyasa beklentilerini aştı. Enflasyonun beklentilerin üzerinde artması, Fed’in faiz artırımına gitme olasılığını bir miktar güçlendirmiş durumda. Gün içinde 3,4460- 3,4780 aralığında işlemlerin geçtiği dolar/TL’de gün 3,45 seviyelerinde sona erdi.

Dolar/TL’de görüntüyü değiştirebilecek olan 3,4750 direncinin takip edildiğini belirten uzmanlar, bu seviyenin üzerindeki kapanışların fiyatlamayı 3,50-3,51 bölgesine kadar taşıyabileceğini ifade ediyor. Satıcılı seyrin hız kazanabilmesi içinse öncelikle 3,45 desteğinin kırılması gerektiği değerlendirmesi yapılıyor. Euro ise 4,0923 seviyesinden işlem görüyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.