1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÖVİZDE SON RAKAMLAR!
DÖVİZDE SON RAKAMLAR!

DÖVİZDE SON RAKAMLAR!

Dövizde son durum

A+A-

Dolar, bugün sona erecek olan Fed toplantısı öncesinde artıda seyrediyor. Dolar/TL güne 3,79’un, euro/TL ise 4,41’in üzerinde başladı. Sterlin/TL ise  5,04 /5,05 civarında güne başladı

Küresel piyasalarda dolar üç haftanın zirvesindeki seyrini sürdürürken, geçen hafta görülen sert değer kayıplarının ardından TL bu hafta nispeten daha iyimser bir görünüm sergiliyor. Piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed başkanlığı için kimi seçeceği de yakından izlenmeye devam ediliyor.

Dolar/TL dün günü 3,80 civarında tamamladıktan sonra bugün de anlamlı bir değişim göstermeyerek 3,7970 seviyesinde güne başladı.

ABD’de dün açıklanan tüketici güven endeksinin son 17 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının küresel piyasalarda doları desteklediğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 3,82 ve 3,85 seviyelerinin direnç, 3,76 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Euro/TL ise 4,41’nin üzerinde işlem görmekte…

Piyasalar bugün Merkez Bankası’nın (TCMB) yılın son enflasyon raporunda vereceği mesajlara odaklanmış durumda. TCMB’nin enflasyon tahminlerini kısa süre önce açıklanan OVP’ye paralel güncellemesi beklenirken piyasalar daha çok bankanın para politikasına hakkında vereceği mesajları takip edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.