1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DÖVİZLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMET ELEŞTİRİLDİ!
DÖVİZLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMET ELEŞTİRİLDİ!

DÖVİZLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMET ELEŞTİRİLDİ!

Hükümetinin ‘dövize müdahale edemeyiz’ bahanesi !

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), CTP-BG ile UBP hükümetinin ‘dövize müdahale edemeyiz’ bahanesi ardına saklanarak halkı kaderine terk ettiğini savundu.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan  yaptığı yazılı açıklamada, dövizde meydana gelen yükselişin ülkeyi kasıp kavurduğunu ve halkın büyük bir bölümünün çok zor durumda olduğunu belirtti.

 Döviz yükselişi  ve hayat pahalılığı sonucu ödenemeyen ve donuğa düşen borçların, çek yasağı ve alacak-verecek davalarının hızla artığını belirten Korkmazhan, CTP-BG ile UBP koalisyonunun hiçbirşey olmamış gibi hükümetçilik oynamaya devam ettiğini ileri sürdü.

BKP’nin döviz kuru ile ilgili  önerilerini sıralayan Korkmazhan, kurların geçici bir süre sabitlenmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini,  bunun uygulanamayacağı özel kurumlara kur farkından dolayı sağladıkları artı kazanca yönelik ekstra vergi getirilebileceğini anlattı.

İthal mallardaki fonlar, akaryakıt ve petrole uygulanan fonlar, gümrük vergileri, halka uygulanan vergi ve KDV’lerin geçici bir süre dondurulması veya   düşürülmesi gerektiğini ifade eden Korkamazhan, bankaların borçları ve borç faizlerini yeniden yapılandırması ve kur farklarının bağışlanması için girişim yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Eşel-mobil sisteminin yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilmesi gerektiğine değinen Korkmazhan, Euro’ya geçmek için çalışma başlatılması ve dar gelirli ve işsizlere yönelik yardım programları uygulanmasını önerdi.

Korkmazhan, halkın daha ağır bedeller ödememesi için CTP-BG ile UBP hükümetinin bir an önce döviz karşısında adım atmasını talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.