1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DOWNER, EROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
DOWNER, EROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

DOWNER, EROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştü.

A+A-

“RUM TARAFINDAKİ ÜZÜCÜ DURUMA HASSASİYET GÖSTERMEMİZ LÂZIM...YOKSA İNSAN OLAMAYIZ”

“LİDERLER TARİHTE ANLAŞTIKTAN SONRA YEMEĞİN TARİHİ BELLİ OLACAK”

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.30’da başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Müsteşar Hasan Güngör ve müzakere heyeti üyeleri yer aldı.

DOWNER

Downer görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu ve Rum Kesimi’ndeki krize de hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, işsizliğin artmakla birlikte hayat standartlarının hızla düştüğünü söyledi.

“Bu duruma üzüntüyle bakmazsak insan olamayız” diyen Downer, görüşmede çözüm için de sürecin ilerlemesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Gelecek ay Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum lider Anastasiadis’in bir yemekte bir araya geleceklerini kaydeden Downer, bu yemeğin tarihinin belirlenmesi için iki liderin anlaşmasının beklendiğini ifade etti.

Downer, yarın Yunanistan’a ardından pazartesi Ankara’ya gideceğini ve salı tekrar Kıbrıs’a dönerek aynı gün öğleden sonra Eroğlu ve Anastasiadis’le ayrı ayrı bu ziyaretleri değerlendireceğini söyleyerek, sürecin ilerleyebilmesi için söz konusu ziyaretlerin yapıcı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.