1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOWNER MEKTUBU İDDİALARINA YALANLAMA
DOWNER MEKTUBU İDDİALARINA YALANLAMA

DOWNER MEKTUBU İDDİALARINA YALANLAMA

Anastasiadis’ten yine “yorum yok”

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’ya bir mektup göndererek, AB’nin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerine daha etkin katılımının ve bu amaç için bir temsilci atamasının süreci kolaylaştırmayacağını ilettiği iddialarına BM ve AB’den yalanlama geldi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum basınında yer alan ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de bu konudaki bir soruya “yorum yok” yanıtını vermesiyle güçlenen Downer’in Barroso’ya mektup gönderdiği iddialarının BM ve AB tarafından yapılan açıklamalarla yalanlandığını vurgularken, bazı gazeteler ise mektubun varlığında ısrar etmeyi bugünkü yayınlarında da sürdürdü.

Habere göre BM’den dün yapılan yazılı açıklamada, Downer’in Barroso’ya mektup gönderdiğine ilişkin haberler yalanlanırken BM’nin, AB’nin müzakerelere katılımını “memnunlukla karşıladığı” vurgulandı.

BM’nin, geçtiğimiz dört yıl boyunca, AB Komisyonu Başkanı’nın, BM Özel Temsilcisi ve grubuna katkı koymak amacıyla atadığı özel görevlisinin düzenli mevcudiyetinden yararlandığı belirtilen açıklamada, şu anda bu görevin Komisyon’un hukuki danışmanlarından Pieter Van Nuffel tarafından yürütüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Rum basınında çıkan bu asılsız haberlerin, Kıbrıs sorununun çözümü sürecine zarar verdiğinin altı çizildi.

Gazete, AB’den konuya ilişkin açıklamanın ise AB Komisyonu Sözcüsü Frederic Vincent’tan geldiğini, Vincent’in açıklamasında “böyle bir mektup almadıklarını” dile getirdiğini vurguladı.

ANASTASİADİS’TEN İKİNCİ KEZ “YORUM YOK”

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Downer’in mektubuna ilişkin BM ve AB’den yapılan açıklamaların ardından, konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruya yeniden “yorum yok” yanıtını verdi.

Habere göre Anastasiadis, dün bir etkinlikte, Downer’in mektubunun var olup olmadığı şeklindeki bir soruyu “yine yorum yok” ifadesiyle yanıtladı.

“MEKTUP DEĞİL E-MAİL”

Alithia gazetesi ise, BM’nin yalanlamasına rağmen Downer’in AB’ye müdahalede bulunduğuna ilişkin haberlerinde ısrar ederek, Downer’in mektup değil elektronik posta (e-mail) yoluyla görüşlerini ilettiğini iddia etti.

Gazete, “Mektup Değil e-mail’di” başlığı altında verdiği haberinde, BM’nin yalanlamasına karşın Downer’in AB’nin temsilci ataması konusunda Barroso’ya görüşlerini ilettiğini ancak bunun yazılı mektupla değil e-mail yoluyla olduğunu ileri sürdü.

Gazete ayrıca, BM’nin dünkü açıklamasında “AB’nin müzakerelere katılımını memnunlukla karşıladığını” vurguladığını belirterek “Anastasiadis’in istediği şeyi aldığı” yorumunda bulundu.

Simerini gazetesi de haberini benzer bir yorumla “Kağıdı Yalanladılar – BM Sözcüsü Downer’in Barroso’ya Mektup Göndermediğini Söyledi Ancak Elde Edilen Bilgiler Downer’in Müdahalesini Doğruluyor” başlığı altında yansıttı.

Gazete, BM’nin “mektup gönderilmesini” yalanladığı ancak Downer’in AB’ye yönelik girişimini yalanlamadığı” yorumunda bulunurken, günümüz teknolojisinde birçok haberleşmenin yazılı yöntemle gerçekleşmediği vurgusunda bulundu.

Haravgi gazetesi ise konuya ilişkin haberini “BM, AB’nin Müzakerelere Katılımını Memnunlukla Karşılıyor” başlıkları altında yansıttı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.