1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DP, 5 HAZİRAN’DAN İTİBAREN DP-ULUSAL GÜÇLER”
“DP, 5 HAZİRAN’DAN İTİBAREN DP-ULUSAL GÜÇLER”

“DP, 5 HAZİRAN’DAN İTİBAREN DP-ULUSAL GÜÇLER”

Demokrat Parti (DP) Parti Meclisi, UBP’den istifa eden 8 milletvekilinin ve eski milletvekillerinden Kenan Akın’ın partiye katılımını, 5 Haziran’da olağanüstü kurultaya gidilmesini oybirliğiyle onayladı.

A+A-

Demokrat Parti (DP) Parti Meclisi, UBP’den istifa eden 8 milletvekilinin ve eski milletvekillerinden Kenan Akın’ın partiye katılımını, 5 Haziran’da olağanüstü kurultaya gidilmesini oybirliğiyle onayladı.

DP Parti Meclisi, dün akşam  8 bağımsız milletvekilinin DP’ye katılması, 5 Haziran’da 1. Olağanüstü Kurultay’a gidilmesi ve DP eski üyesi Kenan Akın’ın yeniden DP’ye katılması gündemiyle toplandı.

DP’den yapılan açıklamaya göre, Parti Meclisi toplantısı  yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, parti tüzüğünün 5’inci maddesi gereği, 8 bağımsız milletvekillerinin partiye katılımını resmen onayladıklarını söyledi.

“DP, 5 HAZİRAN’DAN İTİBAREN DP-ULUSAL GÜÇLER”

Serdar Denktaş, DP’nin önümüzdeki dönemde Meclis’te 10 milletvekiliyle temsil edileceğini, 5 Haziran saat 18:00’de Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek Olağanüstü Kurultay’ın ardından da partinin yoluna Demokrat Parti-Ulusal Güçler olarak devam edeceğini kaydetti.

Serdar Denktaş, toplantı sırasında Parti Meclisi üyelerinin aklında olan soruları dile getirdiğini ve bu sorulara yanıt verdiğini de belirtti.

Kuşkuların bir anlamda giderildiğini, kuşkularını gideremeyen parti meclisi üyelerinin ise alınan kararlara disiplin içerisinde uyacakları konusunda teminat verdiğini kaydeden Denktaş, “Neticede büyük bir disiplin içerisinde ve hükümeti kurma görevine kilitlenmiş bir şekilde 5 Haziran’dan itibaren Demokrat Parti-Ulusal Güçler olarak bu yolda birlikte yürüme kararı alındı. Büyük bir kucaklaşma olacak. Demokrat Parti-Ulusal Güçler salt 8 milletvekilinin gelişiyle oluşan bir yapı değil, Ulusal Güçler adı altında bir çok sivil toplum örgütünün ve bu ülkeyi seven insanın toplanacağı bir şemsiye görevini üstlenmiş olacak” şeklinde konuştu.

8 milletvekilinin katılımıyla, Meclis’te yeniden DP Grubu oluşacağına işaret eden Denktaş, 2009’da halk tarafından DP’ye verilen grup oluşturma kararının yeniden DP’nin eline geçeceğini ve DP’nin Başkanlık Divanı ve diğer komitelerde söz hakkı elde edeceği bir noktaya ulaşacağını belirtti.

Meclis’te grup oluşturmanın gerekliliğinin nedenini de açıklayan Serdar Denktaş, şöyle konuştu:

“Bugün dahil Güvensizlik Önergesi’nin görüşülmesinin yapılması UBP-CTP’nin sadece temsil edildiği Danışma Kurulu kararıyla 1 hafta ertelendi. Dolayısıyla mevcut hükümetin devamına 1 hafta daha verildi. Ama artık DP’nin de içinde bulunacağı bir Başkanlık Divanı bu karar verilirken gerekçelerin ne olduğunu bileceğiz ve bu gerekçeleri kamuoyuyla da paylaşabilme şansını elde etmiş olacağız. Grup kurma o açıdan önemlidir. Yoksa artık bu 2 ay içerisinde Meclis’in üreteceği çok bir karar yok. ”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.