1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNECEK Mİ?
DP SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNECEK Mİ?

DP SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNECEK Mİ?

DP SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNECEK Mİ?

A+A-

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu.

Ceren Ercih

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. DP siyaset sahnesinden silinecek mi? Sorularına yanıt veren Arabacıoğlu, böyle bir tehlike görmediğini kaydetti. Son zamanlarda yapılan eylemlere de değinen Arabacıoğlu, çocukların, eğitim haklarının gasp edildiğini belirtti ve sendikanın eğitim yasasının adil olmadığını dile getirdi.

“HER SEÇİM KENDİNE ÖZEL” 

DP’nin siyaset sahnesinden silinmeyeceğini kaydeden Arabacıoğlu, böyle bir tehlikenin olmadığını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakarak böyle bir yorumda bulunulamayacağını kaydetti. Arabacıoğlu; “Ben öyle bir risk ve tehlike görmüyorum. Sadece cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve yerel seçimlere bakarak yorum yapmak doğru değil. Her seçim kendine özeldir. Ama toplumun vermiş olduğu bir mesaj var. Toplum değişimden yana bir mesaj verdi. Son yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin de galibi partiler değil. Tüm partiler kayıptadır” dedi.

“TAMAMEN FORMALİTE” 

Kapıların açılmasına dair değerlendirmelerde bulunan Mustafa Arabacıoğlu, bu olayın bir vize kaldırma olayı olmadığını şu sözlerle ifade etti; “Kaldırılan bu olay vize değil. Geçerken bir işleme mühür vurursun, esasında yapılan o işleme Güney tarafı bakmaz. Onun bir tek baktığı kimliktir. O vatandaş mı değil mi diye bakardı. Bu kağıdın kalkması aslında bilgisayardaki işlemlerin yapılmadığı anlamına gelmez. Dolayısıyla bu çok büyük bir işlemmiş gibi bahsedilmemeli. Bana göre tamamen formalite.

“SENDİKA OLARAK ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKINI GASP ETMEYE NE HAKKIN VAR?” 

Eski Milli Eğitim Bakanı olan Mustafa Arabacıoğlu, son zamanlarda yapılan eylemlere de değindi. Arabacıoğlu, bu eylemlerin öğrencilerin eğitim hayatını gasp ettiğini de şu sözlerle ifade etti; “Grevin yeri, grev yaptığı birimin dışında olacak içinde değil. Sendika görev dağılımında eşitsizlik varmış, müdür adil davranmıyormuş diyor, senin yasan adil değil. Sendikanın eğitim yasası adil değil. Sendikanın olaya genel olarak bakması gerekir. Eğitimdeki bütün sisteme bakacaksınız. Eşitsizliğin tüm sistemindeki açılımını görmen gerekir. Sendika bunları yapmıyor ve şimdi sendika ile bakanlığın orada bir yarışı oldu. Senin sendika olarak çocukların eğitim hakkını gasp etmeye ne hakkın var? Bu ülkedeki eğitim günü sayılıdır. Bu hakları da senin gençlerden alma hakkın yoktur.”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.