1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DP-UG BÜYÜK YARA ALACAK!”
“DP-UG BÜYÜK YARA ALACAK!”

“DP-UG BÜYÜK YARA ALACAK!”

DP-UG’yi peşlerine takıp UBP’ye yamamaya çalıştıklarını iddiasıyla;

A+A-

Serdar Denktaş, Hasan Taçoy, Zorlu Töre ile birkaç siyasinin, kendi çıkarları doğrultusunda “yerel seçimlerde iş birliği”, “ittifak” söylemiyle DP-UG’yi peşlerine takıp UBP’ye yamamaya çalıştıklarını iddia eden Şonya, işbirliği nedeniyle DP-UG’nin büyük yaralar alacağını savundu.

Eski Genel Sekreter Bengü Şonya partisi Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasında yerel seçimlerde iş birliğine gidilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Bu durum karşısında ise DP-UG’den istifaların devam ettiği belirtti. 

 


Bengü Şonya Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı açıklamalarda; kabul edilemez bu ittifak nedeniyle dün DP-UG’den 70 kişinin daha istifa ettiğini söyledi. Öte yandan bu ittifakın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı da sıkıntıya sokacağı yönündeki söylentilere de net bir cevap veren Şonya, “İttifaka karşı birisi olduğum için konu ile fazla ilgilenmiyorum” şeklinde konuştu. Şonya, DP-UG’nin bu süreç içinde büyük yaralar alacağını da savundu.

“Sadece bir belediye alabilecek”
 
Bengü Şonya yaptığı açıklamada Serdar Denktaş, Hasan Taçoy, Zorlu Töre ile birkaç siyasinin, kendi çıkarları doğrultusunda “yerel seçimlerde iş birliği”, “ittifak” söylemiyle DP-UG’yi peşlerine takıp UBP’ye yamamaya çalıştıklarını iddia etti. Şonya, yerel seçimlerde sağlanan bu ittifak süreci içerisinde DP-UG’nin büyük yaralar alacağını ifade etti. “Kendi düşünceme göre DP-UG yüzde 20’lik oy oranı üzerine çıkamayacak” diyen Şonya, yerel seçimlerde DP-UG’nin kaç belediye alabileceğine yönelik söylentilere de değindi. DP-UG’nin sadece üç belediye alabileceğine yönelik söylentilere de açıklık getiren Şonya, “Bence sadece bir belediye alabilecek o da Tatlısu Belediyesi olacaktır” şeklinde konuştu.
 
“İttifak başarılı olamayacak”
 
Açıklamalarında, CTP ile hükümete devam edilebileceğine de değinen Şonya, hükümetin işleyişi içerisinde bir sorun olmadığını kaydederek hükümeti bozacağını söyleyenin Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş olduğunu kaydetti. Yerel seçimlerdeki ittifakın da başarılı olmayacağını iddia eden Şonya, bu iddiasını, hiçbir UBP’linin DP-UG’ye ve hiçbir DP-UG’linin de UBP’ye oy vermeyeceği öngörüsüne dayandırdı.
 
“70 kişi daha istifa etti”
 
Yerel seçimlerdeki işbirliğinin DP-UG içerisinde sorun olmaya devam ettiğini belirten Şonya, geçtiğimiz gün DP-UG’den 178 kişinin istifa etmesinin yanı sıra, 70 kişinin de dün partilerinden istifa ettiğini kaydetti. Şonya, parti içerisinde tepkilere neden olan bu işbirliğinin istifalara neden olmaya devam edeceği görüşünü de ortaya koydu.
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.