1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG İSKELE ADAYI ALANLI: “ADALET VE DÜZEN GELECEK”
DP-UG İSKELE ADAYI ALANLI: “ADALET VE DÜZEN GELECEK”

DP-UG İSKELE ADAYI ALANLI: “ADALET VE DÜZEN GELECEK”

Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Hüseyin Alanlı, seçime yönelik vizyonunu katıldığı bir televizyon programında anlattı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) İskele Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Hüseyin Alanlı, seçime yönelik vizyonunu katıldığı bir televizyon programında anlattı.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Alanlı, programda yaptığı konuşmada, bölgede ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek, “İskele’ye yeni bir vizyon getirilmelidir” dedi.

Şehir plancılığının önemine değinen Alanlı “Yatırımcılarımız nereye yatırım yapacağını bilmemektedir. İskele bölgesi ülkemizin ikinci büyük bölgesidir. Bölgemizi nüfusu, yüz ölçümüne göre çok azdır. Bölgemizdeki en ciddi sorunların başında göç ve işsizlik gelmektedir” diye konuştu.

Alanlı şöyle devam etti:

“Bölgemiz insanımızın kendi bölgesinde iş sahibi olması ve orada kalması için cazibe merkezi haline getirilmelidir. Böylelikle esnafımız kalkınacak ve İskeleli kazanacaktır. İskele, Terminali olmayan tek ilçedir. Bu çağda böyle bir anlayışla belediyecilik yapmak utanç vericidir. Belediyeye adalet gelecek ve düzen gelecektir. Adam kayırmacılık ortadan kalkacak herkes eşit ve adil çalışacaktır. Bugün oy uğruna mevsimlik işçi alımı yapıldı. 3 ay çalışacak olan bu insanların yarın ne iş yapıp yapmayacağı belli değildir. Biz kalıcı çözümlerle geliyoruz. İşsizlik sorununa kalıcı çözümler üreteceğiz”

Görevdeki belediye başkanına da eleştirilerde bulunan Alanlı, “Bugün İskele için yaptıklarını on yıl önce yapmalı ve İskele’yi cazibe merkezi haline getirmeliydi” dedi.

Beldenin 22 km sahil şeridine sahip KKTC’nin en uzun sahil şeridi olduğunu dile getiren Alanlı, 3 bin yatın başıboş dolaştığını söyleyerek, yatların bölgede konaklamasının bölge ekonomisine katkı yapacağını belirtti.

Alanlı, “Hükümetin gücü ile belediye gücünü birleştirerek, yap işlet devret modeli ile iş adamlarımıza marina yaptıracağız. Yatçıların gelmesini ve o yatçıların burada kalması ile doğacak ihtiyaçlarını karşılanmasındaki en büyük pay esnafımıza düşecektir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.