1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG KURULTAYI’NDA HER İLÇE İÇİN AYRI RENK OY PUSULASI KULLANILACAK
DP-UG KURULTAYI’NDA HER İLÇE İÇİN AYRI RENK OY PUSULASI KULLANILACAK

DP-UG KURULTAYI’NDA HER İLÇE İÇİN AYRI RENK OY PUSULASI KULLANILACAK

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP/UG) yarın yapılacak kurultayında, her ilçe için ayrı renk oy pusulası kullanılacağı açıklandı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP/UG) yarın yapılacak kurultayında, her ilçe için ayrı renk oy pusulası kullanılacağı açıklandı.

DP Ulusal Güçler Parti Meclisi Divan Başkanı Mehmet Erol Aktoprak yaptığı yazılı açıklamada, DP Ulusal Güçler Parti Meclisi’nin 29 Ocak 2014 tarihinde yaptığı toplantıda oy birliği ile kabul ettiği “demokrat parti ulusal güçler dokuzuncu olağan kurultayı icra esasları yönetmeliği” c.4. maddesinde “her ilçe için ayrı renk oy pusulası kullanılacaktır” hükmünün yer aldığına dikkat çekti.

Aktoprak, yarın yapılacak IX. Olağan Kurultayda Genel Başkanlık ve Pati Meclisi Üyeliği seçiminin bu esasa göre yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada şöyle denildi:

 “Bugün yayınlanan ‘Demokrat Bakış’ gazetesinde ve diğer bazı gazetelerde yer alan bir haberde, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın, 2 Şubat 2014 Pazar günü yapılacak ‘Demokrat Parti Ulusal Güçler IX. Olağan Kurultayı’nda “Başkanlık oy pusulalarının hiçbir şekilde bölgesel sandıklarda ve değişik renklerde kullanılmasının söz konusu olmadığını” söylediği tespit edilmiştir.

DP Ulusal Güçler Parti Meclisinin 29 Ocak 2014 tarihinde yaptığı toplantıda oy birliği ile kabul ettiği “Demokrat Parti Ulusal Güçler Dokuzuncu Olağan Kurultayi İcra Esaslari Yönetmeliği” C.4. maddesinde “Her ilçe için ayri renk oy pusulasi kullanilacaktir” hükmü yer almaktadır.Yarın yapılacak IX. Olağan Kurultayda Genel Başkanlık ve Pati Meclisi Üyeliği seçimi bu esasa göre yapılacaktır.

Kurultay delegelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.