1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG'DE İSTİFA HAZIRLIĞI!
DP-UG'DE İSTİFA HAZIRLIĞI!

DP-UG'DE İSTİFA HAZIRLIĞI!

DP-UG'DE İSTİFA HAZIRLIĞI!

A+A-

Siyasi yelpazenin önemli figürlerinden DP-UG’de, Lefkoşa Örgütü istifa etme eğliminde. Seçimlerden sonra bir dizi toplantı gerçekleştiren DP-UG Lefkoşa Örgütünin istifa etmek için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

Lefkoşa DP-UG örgütü, partide adam kayırmanın, gereksiz atama girişimle­rinin ve keyfi uygulamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle dona­tılmasına tepki koydukla­rına vurgu yapılıyor.

KKTC’nin önde gelen partile­rinden DP-UG’de kazan kayna­maya başladı. Lefkoşa’da Gençlerin başını çektiği bir gru­bun topluca DP-UG’den istifa etmek için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

Adam kayırma, gereksiz atama girişimleri , örgütlere il­gisizlik ve partide keyfi uygu­lamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle donatılma­sına tepki koyan birçok DP- UG’linin partiden istifa eyliminde olduğu sızan bilgiler arasında bulunuyor.

KEYFİ UYGULAMALAR VE ADAM KAYIRMA VAR

DP-UG’nin gençlik örgütün­den güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, yıllardır hizmet verdiğim, gözümü açtığım par­tide adam kayırmanın yanısıra, keyfi uygulamalar ve gereksiz atamalar gırla gidiyor. Örgüt­lere olan ilgisizlik ve keyfi uy­gulamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle donatılma­sına artık sabredecek gücümüz kalmadı dedi.

BİR DİZİ TOPLANTILAR YAPTIK AMA OLMADI

Ayni kaynak açıklamasına de­vamla şunları kaydetti: "Örgüt başkanlarıyla bazı önde gelen kişilerin öncülüğünde seçimler­den sonra, özellikle geçen haftaya kadar dizi toplan­tılar yaptık.

Partideki yanlışlıkların düzel­tilmesi için çaba sarfettik. Ama malesef olmadı. İyi niyetle ya­pılmış olan bu çalışmalar par­tiyi yönetenler tarafından dikkate alınmadı. Bu durumu görünce de daha fazla uğraşma­nın bir anlamı kalmadığını an­ladık."

SEÇİMLERDE ALAVERE DALAVERE ÇEVİRDİLER

"Ben partimin kuruluşundan beri partimin çeşitli kademele­rinde görev aldım ama artık yeter. Şunuda ifade edeyim. Örgüt başkanları, hiç bir çıkar veye menfaat beklemeksizin partisine hizmet ettiler. Bütün gaye başkanın etrafındaki kişi­lere menfaat sağlanmasıdır. En son örneği piyangoların başına atamaya çalıştığı kişidir. Daha da önemlisi UG kanadının se­çimlerde çevirdikleri alavera da- laveralardır. Bizler bunların temizlenmesini de istedik. Hepsi isim isim bizde mevcuttur"

UG KANADI SÜREKLİ TEHDİT EDİYOR

"23 yıldır hiç bir çıkar bekle­meden hizmet ettiğim partime Lefkoşa’nın her metre karesinde alın terim var. Bu parti böyle yö­netilmeye layık değil. Serdar Bey tamamen Eroğlu’na teslim olmuş durumda ve bizim ile karşı olduğu nedenlerden biride bu durumdur diyen yani kay­nak, partide disiplin mekanizması hiç işletilmiyor. Bir kere oldu. Yüksek Disiplin Kurulu, Sayın Coşar için işlemişti. Bu partinin ölüsü 7-8 Milletvekili çıkaracak tabana sahiptir. UG kanadı bakanları ve vekilleri sü­rekli partiden ayrılmakla partiyi tehdit etmektedirler." ifadesinde bulundu.

SERDAR BEY SESSİZ KALIYOR

Ayni kaynak açıklamalarına devamla, "Serdar Bey sağın lideri safsatalarıyla, disiplin suçu işle­yen kanada karşı sesiz kal­makta. Biz bu durumu da kabul etmiyoruz . Küçük olsun bizim olsun diye düşünenleden deği­liz. Felsefesiyle, kararlılığıyla inandırıcılığıyla ilkeleriyle, par­tinin büyümesinden yanayız. Ama malesef olmuyor." dedi.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.