1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG'NİN 23 NİSAN MESAJI
DP-UG'NİN 23 NİSAN MESAJI

DP-UG'NİN 23 NİSAN MESAJI

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, dünyada hala açlıktan ölen, istismara uğrayan, yeterli sağlık ve eğitim hizmeti alamayan çocuklar olduğuna dikkat çekti.

A+A-

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, dünyada hala açlıktan ölen, istismara uğrayan, yeterli sağlık ve eğitim hizmeti alamayan çocuklar olduğuna dikkat çekti.

Mesajda, Türk ve dünya çocuklarına doya doya yaşayabilecekleri barış içinde bir dünya dilendi, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesiyle yetişen Türk çocuklarının bayramı kutlandı.

DP-UG’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin en yetkili, Türk halkının egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kuruluş günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı o günden beridir büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Son yıllarda bu coşkuyu dünya çocukları ile birlikte paylaşmaktayız.

TBMM’nin kuruluş yıldönümünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan eden Atatürk, bunu yaparken ulusal egemenliğe ne kadar önem verdiğinin de altını çizmiştir.

Bu anlamlı bayram gününde tüm Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına, çocukların doya doya yaşayacakları, barış içinde güzel bir dünya dilerken, 21. yüzyıla ulaşmış dünyamızda hala daha istismar edilen, açlıktan ölen ve yeterli sağlık hizmeti alamayan çocukların varlığının olduğu bizleri düşündürmelidir.

Çocuklarımız gözbebeğimizdir. Onları daha çağdaş, daha aydın, daha çalışkan ve daha üretken kuşaklar olarak yetiştirmek bizlerin en başta gelen görevidir. Bunu yaparken Atatürk ilke ve devrimlerinden en ufak bir ödün vermemeliyiz.

Kıbrıs Türk halkı, Atatürk ilke ve devrimlerine ilk günden başlayarak sıkı sıkıya sarılmıştır, bundan sonra da bu yolda devam edecektir. Kıbrıs Türkü’nün yıllar boyunca süren ve egemenliğinin tezahürü olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olgusu ile taçlanan kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin temelinde Atatürkçülük yatmaktadır.

Bu anlamlı büyük günde Atatürk’ün en önemli ilkelerinden biri olan ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesi ile yetişen Türk çocuklarının bayramlarını kutlar, tüm dünya çocuklarına barış içinde geçirecekleri bir dünya diliyoruz.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.