1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP ULUSAL GÜÇLER GİRNE ADAYLARI TANITILDI…
DP ULUSAL GÜÇLER GİRNE ADAYLARI TANITILDI…

DP ULUSAL GÜÇLER GİRNE ADAYLARI TANITILDI…

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Girne Belediyesi başkan ve meclis üyesi adaylarını dün akşam düzenlenen törenle tanıttı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Girne Belediyesi başkan ve meclis üyesi adaylarını dün akşam düzenlenen törenle tanıttı.

The Colony Otel The  Garden’da  yer alan aday tanıtım törenine, DP-UG Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı  Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  bazı milletvekilleri, bazı belediye başkan adayları, Girne Belediyesi Başkan Adayı Başak Tekerek ve belediye meclis üyesi adaylarıyla partililer katıldı.

DENKTAŞ

Gecede konuşan, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bir vizyon ortaya koymadan, hiçbir vaat ve projenin başarıyla hayata geçirilemeyeceğini vurgulayarak, DP Ulusal Güçler olarak bir vizyonla yola çıktıklarını söyledi.

Denktaş konuşmasında, DP Ulusal Güçler’in vizyonuyla, ülkede birçok ilke imza atan parti olduğunu belirterek, Girne’de bir ilke imza atarak, kentte, bir kadın aday gösterdiklerini ve kenti, Başak Tekerek yönetiminde, başarılı ve tecrübeli isimlerden oluşan donanımlı bir ekibe teslim ettiklerini kaydetti.

Partili partisiz tüm kadınlara seslenen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Başak Tekerek’in adaylığı ile kadınların elinde bir fırsat bulunduğunu, bu fırsatın da kadınların iktidara talip olabilme, ‘biz de varız’ diyebilme, fırsat eşitliğini siyasette zorlama zamanının geldiğinin fırsatı olduğunu söyledi.

TEKEREK

DP Ulusal Güçler Girne Belediye Başkan Adayı Başak Tekerek ise, Girne Belediye Başkanlığı’na aday olurken, bunun getireceği sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, kenti geleceğe taşıyacak vizyonun, kentin tarihi, doğal ve kültürel yapısıyla uyumlu olması gerektiğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanlığı’na talip olmakla kendilerini neler beklediğinin bilinci ve sorumluluklarında olduğunu dile getiren Tekerek, zor bir görev olacağını bildiklerini, sırf başkanlık yapmak için Başkan olma gibi bir duygu ile hareket etmediklerini belirtti.

Katılımcılık ilkesiyle, vatandaşlar ve tüm paydaşların katılarıyla Girne’yi geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyleyen Tekerek, amaçlarının Girne’yi bir marka şehre dönüştürerek dünyaya pazarlamak olduğunu kaydetti.

DP Ulusal Güçler Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek, hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi.

Engelli vatandaşlar, kadınlar, gençler ve çocuklar içinde projeleri olduğunu dile getiren Başak Tekerek; “Engelli vatandaşlarımızın, bebek arabalarını taşıyan insanlarımızın arkalarına bakma ihtiyacı hissetmeden güven içinde dolaşabilecekleri bir kent, kreş hizmeti sunabilen bir yerel yönetim, engelli, yaşlı, eve bağımlı vatandaşlarımızın hizmetlerinin yerel yönetimler tarafından çözümlendiği bir sosyal belediyecilik anlayışı mümkün” dedi.

Başak Tekerek’in konuşmasının ardından kürsüye çıkarak yeniden söz alan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, sahneye Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Birinci, Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu, Girne Milletvekilleri Dr. Esat Ergün Serdaroğlu ve Dr. Özdemir Berova’yı da davet ederek, Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek ve meclis üyesi adayları ile birlikte halkı selamladı ve gökyüzüne balon uçurttu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.