1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP ULUSAL GÜÇLER KADIN ÖRGÜTÜ 9’UNCU OLAĞAN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİ
DP ULUSAL GÜÇLER KADIN ÖRGÜTÜ 9’UNCU OLAĞAN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİ

DP ULUSAL GÜÇLER KADIN ÖRGÜTÜ 9’UNCU OLAĞAN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİ

Denktaş: “Ülkeyi daha verimli hale getirecek reformları yavaş ancak emin adımlarla hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

A+A-

BAŞKANLIĞA OY BİRLİĞİ İLE YENİDEN AKTOPRAK SEÇİLDİ

DENKTAŞ: “ÜLKEYİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRECEK REFORMLARI YAVAŞ ANCAK EMİN ADIMLARLA HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ‘Kamu Reformu Yasası’nı komitelerde görüşülmek üzere Meclis’e sevk ettiklerini belirterek, “Ülkeyi daha verimli hale getirecek reformları yavaş ancak emin adımlarla hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-Ulusal Güçler) Kadın Örgütü 9’uncu Olağan Kurultayı’na konuşan Denktaş, “Reform grubunu hükümette temsil eden kişiyim. Ve görüyorum ki, hükümette de reformlara yönelik çalışmalar 1 Ocak’tan itibaren gerçekten hız kazanmıştır. Birçok konuda değişim, birçok konuda farklı yaklaşım ileriye doğru gidecektir” ifadesine yer verdi.

DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü 9’uncu Olağan Kurultayı gerçekleşti.

Kadın örgütü başkanlığına tek aday olan Esen Yalın Aktoprak, Merkez Yönetim Kurulu’na Leman Soyukasap, Meryem Andız, Pembe Can, Reyhan Kişmir, Sürreyya Gürses, Şerife Yavuz, Turhan Dülgeroğlu ve Zehra Cennetoğlu seçildi.

DP Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, kurultay dün akşam saatlerinde Kırıkkale TMT Mücahitler Derneği’nde gerçekleşti.

Kurultaya, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, milletvekilleri, parti yetkilileri ve partililer katıldı.

Kurultayda DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy divan başkanı oldu.

SERDAR DENKTAŞ

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, konuşmasında gündemdeki konulara ve hükümetin icraatlarına değindi.

Denktaş, zor bir dönemde görev devralmalarına rağmen uzun soluklu çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.

Denktaş, özellikle ülkeyi daha verimli hale getirecek reformları yavaş ancak emin adımlarla hayata geçirmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

REFORUMLARIN OMURGASI: KAMU REFORMU

Serdar Denktaş, reformların ‘omurgası’ diye kabul edilen ‘Kamu Reformu’ konusundaki son aşama hakkında bilgi verdi.

Sendikalarla uzun soluklu toplantılar sonrasında ortak mutabakata vardıkları ‘Kamu Reformu Yasası’nı komitelerde görüşülmek üzere Meclis’e sevk ettiklerini belirten Denktaş, ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak ve iyileştirmek adına tüm reformları adım adım hayata geçireceklerini söyledi.

“REFORMLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1 OCAK’TAN İTİBAREN GERÇEKTEN HIZ KAZANDI”

Denktaş, “Reform grubunu hükümette temsil eden kişiyim. Ve görüyorum ki, hükümette de reformlara yönelik çalışmalar 1 Ocak’tan itibaren gerçekten hız kazandı. Birçok konuda değişim, birçok konuda farklı yaklaşım adım adım ileriye doğru gidecektir” dedi.

“HEYECANIMIZI YİTİRMEDEN YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

DP Ulusal Güçler’in yapmış olduğu tüm hizmetlerin, reformların ve ürettikleri çözümlerin KKTC’nin kalkınması ve Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ettiği refah seviyesine kavuşması için olduğunu söyleyen Denktaş, bu uğurda yollarına aynı inanç, azim ve kararlılık devam edeceklerinin sözünü verdi.

Denktaş; “Heyecanımızı yitirmeden, coşkumuzu kaybetmeden, ülkemizin her bir bireyini kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasına partisinin kurulduğu günden itibaren, mücadele yürüten kadın üyelerine teşekkür de eden Denktaş, “Hepiniz başımızın tacısınız” dedi.

DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü’nün farkına dikkat çeken Denktaş, bu farkın hoşgörü ve fedakârlıktan kaynaklandığını söyledi.

Serdar Denktaş, partileri iktidara taşımada kadın örgütlerinin önemine dikkat çekerek; “Emeğiniz olan her işte sözünüz de olmalı” dedi, kadınlara aktif politikada yer verilmesinin gerekliliğini belirtti.

ESEN YALIN AKTOPRAK

DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak da kurultayda bir konuşma yaptı.

Aktoprak zorlukların üstesinden birlik ve beraberlikle geldiklerini, bugün iktidarın ortağı olduklarını söyledi.

Bir sonraki genel seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkma hedeflerinden söz eden Aktoprak, KKTC’nin yaşatılması ve güçlendirilmesi hedeflerine dikkat çekti.

Konuşmasında kadının toplumundaki yerine ve kadınların sorunlarına değinen Aktoprak,“Kadınlarımızın maruz kaldığı her türlü ayrımcılığın son bulması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi çalışmalarına aktif destek vermeye devam edeceğiz. Bu konuda kadın örgütleri, kadın hareketleriyle dayanışma içinde olacağız” dedi.

Aktoprak, partili delegelere ‘kadın adaylara destek olun’ çağrısı da yaptı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.