1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DP ULUSAL GÜÇLER MİTİNG DÜZENLEDİ
DP ULUSAL GÜÇLER MİTİNG DÜZENLEDİ

DP ULUSAL GÜÇLER MİTİNG DÜZENLEDİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP Ulusal Güçler) “Biriz, Beraberiz, Tek Yüreğiz – Hepimiz Buradayız” sloganlarıyla İskele’de miting düzenledi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP Ulusal Güçler) “Biriz, Beraberiz, Tek Yüreğiz – Hepimiz Buradayız” sloganlarıyla İskele’de miting düzenledi.

DP’den yapılan açıklamaya göre, mitingde, Genel Başkan Serdar  Denktaş, Mağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif ve İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu İskele halkına hitaben birer konuşma yaptı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş burada yaptığı konuşmasında, özelde İskele genelde ise ülke için DP Ulusal Güçler iktidarında hayata geçirecekleri projeleri İskele halkıyla paylaştı.

Gecedeki konuşmasına “Gücümüz halktan, imanımız haktan, gururumuz bayraktan, yurt sevgimiz şehitlerimizden, inadımız haklılığımızdan, sözümüz dürüstlüğümüzden, dikbaşımız özgüvenimizden, kararlılığımız atamızdan, yüzümüzdeki tebessüm sizin çoşkunuzdan” diyerek başlayan Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçler’in, halk ile birlikte, beraber ve tek yürek olduğunu kaydetti.

DENKTAŞ: “ÜLKENİN HER YANINI KARANLIK BASTI”

Ülkenin her yanına karanlık bastığına işaret ederek, CTP-BG’nin becerisiyle 2006’dan bu yana halkın ekonomik kayba uğradığını, demokraside çirkinliklerin başladığını savunan Denktaş, CTP-BG’nin yıllarca muhalefette biriktirdiği ilkelerini milim milim ayaklar altına aldığının altını çizdi.

“GİDECEKLERİ KÖYÜN MİNARELERİNİ GÖRDÜKÇE İRSEN KÜÇÜK VE EKİBİ GİDEREK ÇİRKİNLEŞİYOR”

İrsen Küçük hükümeti dönemine de değinen Denktaş, “Bir hafta önce söylediğini, bir hafta sonra reddeden, güvenin sıfırlandığı, ülkede başımızın eğildiği, onurumuzun ayaklar altına alındığı, her gün fakirleştirildiğimiz, her gün zamlar altında ezildiğimiz, alım gücünün her Allah’ın günü düştüğü dört yıl geçirdiniz” diye konuştu.

Denktaş, UBP’nin İskele mitingi sırasında Nazım Çavuşoğlu’nun konuşmasındaki “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş aramızdan ayrıldı. Bu halk O’nun peşinden bile yürümedi. Şimdi bunların peşinden mi yürüyecek” sözlerine “Denktaş’ın arkasından dünya yürüdü. Bizim Liderlerimize saygımız var. Biz onların verdiği mücadeleye hayranlık duyarız. Sizin de biraz olsun” diyerek yanıt verdi.

Denktaş, eski Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın kendi kanalında “Denktaş iyi bir liderdi ama ekonomisi iyi değildi. Ekonomi bilgisi yoktu. Olsaydı torunu canına kıymazdı” sözlerini anımsattı ve şunları kaydetti:

“Evet bir can yitirdik. Neden bilir misiniz? Bu ülkenin Maliye Bakanı’nın insanımızın faiz yükü altında ezilmesinden umuru olmadığı için. Bu ülkenin insanının mazbata korkusuyla saklanmasını umursamadıkları için. Geleceğiz ve bütün bunlar kalkacak ortadan.”

GELECEĞİN İSKELE’Sİ, İSKELE’NİN GELECEĞİ İÇİN...

Mitingdeki coşku ve heyecanı gördükten sonra “28 Temmuz’da seçilecekmiyiz, birinci parti gelecek miyiz?” gibi soruları aklından çıkardığını söyleyen Denktaş, “Şimdi aklımda hükümeti kurar kurmaz bu ülkenin insanının yüzünü yeniden güldürmek için icraata geçireceğimiz programımızın heyecanı var. Hizmet heyecanı var” dedi.

Geleceğin İskele’si, İskele’nin geleceği için 29 Temmuz’dan itibaren hayata geçirecekleri projelerini de İskele halkı ile paylaşan Serdar Denktaş, ilk olarak süratle yerinde hizmet prensibini hayata geçireceklerini kaydetti.

YERİNDE HİZMET PRENSİBİ...

Hizmeti halkın ayağına getireceklerini söyleyen Denktaş, “Devlet daireleri insanımızın kolayca erişebileceği bölgelerde açılacak. Bu dairelerde bölgede yaşayan memurların görevlendirilmesi sağlanacak. Küçük bir işinizi halletmek için Mağusa’ya Lefkoşa’ya gitmeniz gerekmeyecek” dedi.

SAĞLIK...

DP Ulusal Güçler İktidarında sağlıkla ilgili hayata geçirecekleri projelerini de anlatan Denktaş, “Burada açılan sağlık ocağı kapalı. Bölge halkının ve turizm merkezlerine gelen ziyaretçilerin Mağusa’ya gitmesine gerek kalmadan, bölgede hizmet alabilecekleri; laboratuar, röntgen cihazı ve uzman hekimin bulunacağı tedavi merkezi kurulacak. Sağlık hizmeti de ayağınıza gelecek” diye konuştu.

Denktaş şöyle devam etti:

“Bir karış ülke, bir avuç insanız. Eğer niyet varsa, vizyonunuz genişse, dünya neyi nasıl başarıyor bilirseniz bunları başarmak kolaydır. O program bizde var. Neyi nasıl yapacağımıza yönelik bilgi birikimimiz de var. Bunları hayata geçirerek elde edeceğimiz tasarrufun 400 Milyon’a yakın olduğunun farkında bile değil benim arkadaşlarım. Tek bildikleri imaj değiştirmek, saç boyamak. Güle güle size yolunuz açık olsun.”

“EĞİTİM, SAĞLIK VE EKONOMİ PROGRAMIMIZLA İDDİALIYIZ. RE’SEN VERGİ KALKACAK”

Ekonomi, sağlık ve eğitimle ilgili olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve 3 programda da iddialı olduklarını dile getiren Denktaş, vergi sistemini de değiştireceklerini, re'sen vergiyi kaldıracaklarını ve gençlerin işsiz değil, işveren olmasının önünü açacaklarını belirtti.

Ülkede herkesin eşit eğitim fırsatı yakalaması için de yola çıktıklarını belirterek, rahmetli abisi Raif Denktaş’ın “Öyle bir devlet isterim ki bütün insanların çocuklarının aldığı eğitim fırsatından benim çocuğum da yararlansın”  sözlerine dikkati çeken Denktaş, “Çocuklarımız için geleceğimiz için yapmamız gereken tek bir şey var. UBP ve CTP’den kurtulmak” dedi.

"BAŞINIZA GELMEK İÇİN DEĞİL, DEVLETİ AYAĞINIZA GETİRMEK İÇİN YETKİ İSTİYORUZ"

28 Temmuz günü DP Ulusal Güçler meşalesinin altına mühür isteyen Serdar Denktaş, neden Başbakanlık yetkisini istediğini İskele halkı ile paylaştı.

Denktaş, “Başınıza gelmek için değil, Devleti ayağınıza getirmek için sizlerden 28 Temmuz’da destek istiyoruz. Verdiğimiz her sözü, geleceğe yönelik her projemizi hayata geçirmeye başlamak için esas yetkinin olduğu Başbakanlık makamını bize verin. Verdiğimiz sözlerin hayata geçmesinin yolu DP Ulusal Güçler’nin birinci parti çıkmasıdır. Verin bu yetkiyi ve sizlere hizmet sunmaya başlayalım. Eğer başaramazsak söz veririz bir daha karşınızda olmayacağız” şeklinde konuştu.

Serdar Denktaş sözlerini şöyle tamamladı:

“İleriye yönelik umudumuz, kalbimizdeki heyecanla, geleceğe yönelik programlarımızla, beklentilerimizle, evlatlarımız için, mecburen yurtdışında yaşayan vatandaşımızın geriye dönmeye başlaması için, Eylül’de başlayacak görüşmelerde görüşmecimizin elini masada güçlendirmek için, bu devlete inandığımız ve bu devletin gelecekteki en büyük teminatımız olduğunu bildiğimiz için atalarımızın bıraktığı bu mirası, devleti yüceltmek için, bu devletin vatandaşlarını daha mutlu, daha refah daha zengin yapmak için 28 Temmuz’da hepinizden özveri bekliyorum. Önce sandığa, sonra denize, pikniğe. Sonra da, Lefkoşa Atatürk Meydanı’nda zaferi kutlamak için buluşuyoruz. Sağolun varolun kardeşlerim.”

KAŞİF: “BİRLEŞTİK, BÜTÜNLEŞTİK TEK YÜREK, TEK YUMRUK OLDUK”

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, DP Ulusal Güçler olarak bu yola baş koyarken ezilmediklerini, halk ve devlet için dik durduklarını ve durmaya devam edeceklerini ifade ederek, “İskele yöresinin, İskele halkının daha iyi günlere, daha güzel daha mutlu günlere ulaşması için yola çıktık. Birleştik, bütünleştik tek yürek, tek yumruk olduk. İktidara yürüyoruz” dedi.

Kendilerine yöneltilen eleştirilere de değinen Kaşif, “Biz onları da kucaklıyoruz. Onlar da bizim insanımız” dedi.

Özelde İskele, genelde ülke için hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Kaşif, “Yıllardır hep brlikte mücadele ederek bu güzel günlere geldik ve Anavatanımızın desteğiyle daha da güzel günlere hep birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

AHMET CENNETOĞLU: “ BU COŞKU DP ULUSAL GÜÇLER'İN İKTİDAR, DENKTAŞ'IN BAŞBAKAN OLACAĞINI ISPATLIYOR”

İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu da, coşkulu kalabalıkla gerçekleştirdikleri mitingin, 28 Temmuz günü DP Ulusal Güçler’in iktidar, Genel Başkan Serdar Denktaş’ın da başbakan olacağını bir kez daha ispatlandığını vurguladı.

İSKELE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HALKI SELAMLADI…

Konuşmaların sonunda, DP Ulusal Güçler Girne Milletvekili adayları; Halil Talaykurt,  Dr. Hamit Bakırcı, Özay Öykün, Hüseyin Alanlı ve Ali Bolatcan sahneye davet edilerek teker teker halkı selamladılar.

MİTİNGDE ‘BÖLGESEL KALKINMA KİTAPÇIKLARI’ HALKA DAĞITILDI…

İskele mitinginde ayrıca, İskele için özel hazırlanan ‘Bölgesel Kalkınma Kitapçıkları’ da halka dağıtıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.