1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DP'DEN TÜRKİYE'DEKİ PARTİLERE SPOR AMBARGOSUNA KARŞI DESTEK ÇAĞRISI
DP'DEN TÜRKİYE'DEKİ PARTİLERE SPOR AMBARGOSUNA KARŞI DESTEK ÇAĞRISI

DP'DEN TÜRKİYE'DEKİ PARTİLERE SPOR AMBARGOSUNA KARŞI DESTEK ÇAĞRISI

DP GENÇLİK ÖRGÜTÜ SPOR AMBARGOSUNUN KALDIRILMASI KONUSUNDA TBMM’DE TEMSİL EDİLEN PARTİ GENÇLİK KOLLARINA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

A+A-

DP Gençlik Örgütü haksız spor ambargosuna karşı destek arayışlarını sürdürerek TBMM’de temsil edilen siyasi parti gençlik kollarına bir kez daha çağrıda bulundu.

DP Gençlik Örgütü yayınladığı yazılı açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Bildirgesine atıfta bulunarak; “ Spor yapmak bir insan hakkıdır. Ve her birey hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan özgürce spor yapabilmelidir. Spor sayesinde insanlar arasındaki karşılıklı anlayış, arkadaşlık ve birliktelik sağlanır”  ifadelerine yer verdi.

Bu hakkın kullanımını “Anavatan olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti’nde” dahi kullanılamadığının altı çizilen açıklamada, haksız spor ambargosuna karşı Birleşmiş Milletlere iki kez kınama mektubu ulaştırılmasına rağmen olumlu veya olumsuz bir yanıt alınamadığı belirtildi.

40 yılı aşkın bir süredir insanlık ayıbı olan haksız spor ambargosuna karşı son olarak İzmir’de yaşanan olayın, gençleri isyan noktasına getirdiği kaydedilen açıklamada, Mağusa Türk Gücü U-15 takımının tanınmış bir devletin takımı olmadığı gerekçesiyle ile uçaktan indiği anda turnuvadan ihraç edildiğini öğrenerek şok yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Bu haklı davamızda Türkiye Cumhuriyeti siyasi parti gençlik kollarına konuya duyarlılık gösterip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki kardeşlerinin sorunlarına çözüm arayışları üretme konusunda ortak çalışma talebimizi yinelemek isteriz. Bu karar yıllardır haksız amborgo altında bedel ödettirilen halkımızı ve ülke gençliğimizi bir kez daha derinden yaralamıştır.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.